Waarom Andrew Tate verbannen is van Facebook, Instagram en TikTok

News
zaterdag, 20 augustus 2022 om 15:30
pexels tracy le blanc 607812f1661001127
De controversiële influencer Andrew Tate is verbannen van allerlei sociale media platformen. Hij heeft namelijk de richtlijnen van Meta overschreden en is daarom niet meer welkom op Instagram en Facebook.
Andrew Tate is de afgelopen tijd een naam geworden die niet meer weg te denken is van sociale media. Hij werd voor het eerst bekend in 2016 toen hij meedeed aan de Britse versie van Big Brother. Hij was uit het programma gehaald omdat er een filmpje van hem rondging waarin hij een vrouw sloeg. De afgelopen maanden heeft hij meer bekendheid gekregen op sociale media omdat hij filmpjes maakt waarin hij advies geeft aan mannen. Deze video’s zijn vaak seksistisch getint.
De reden dat Tate van de platformen van Meta is verwijderd, is omdat hij de ‘gevaarlijke organisaties en individuen’ richtlijn op Instagram en Facebook heeft overtreden, liet Meta aan CBS News weten. Op het moment dat Tate verbannen werd had hij op Instagram 4.7 miljoen volgers. Op een Twitch Stream praatte Andrew Tate over zijn ban, maar zelf is hij niet bekend met de precieze reden.

Andrew Tate naast Instagram en Facebook op meer platformen niet welkom

Ook sociale media platform TikTok heeft Andrew Tate zijn account verbannen. Een woordvoerder van TikTok heeft gezegd dat vrouwenhaat niet welkom is op het platform en hij daarom naast Instagram en Facebook ook van TikTok verbannen is. Verder werkt TikTok er ook aan om video’s over de influencer te verwijderen.
Op Twitter had Tate in 2017 ook al een aantal controversiële tweets geplaats over vrouwen. Hierdoor was hij toentertijd ook al van dat sociale media platform verbannen.