Voetballers nemen het massaal op tegen EA Sports

  EA Sports heeft er weer lekker een potje van gemaakt. Dinsdag viel op XGN.nl al te lezen dat de Zweedse stervoetballer Zlatan Ibrahimovic boos is op EA Sports omdat ze zonder toestemming zijn gezicht gebruikt zouden hebben. Maar Zlatan is zeker niet de uitzondering op de regel. Nog zo’n 300 voetballers hebben zich aangesloten bij Zlatan en gaan gezamenlijk de ‘strijd’ aan tegen EA Sports.

  Spelers sluiten zich massaal aan

  Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Zlatan Ibrahimovic maakte recent bekend dat ten minste 300 spelers zich hebben aangesloten bij Zlatan. Al deze commotie is ontstaan nadat de stervoetballer zich op Twitter openlijk het volgende afvroeg:

  “Wie heeft FIFA EA Sport toestemming gegeven om mijn naam en gezicht te gebruiken? Ik heb FIFA of FIFPro nooit toestemming gegeven geld te verdienen over mijn rug.”

  Mino Railola lijkt helemaal klaar met EA Sports

  Vervolgens reageerde hij even later nog op zijn eigen Tweet dat zaakwaarnemer Raiola al langer hier mee bezig is, maar nog steeds op een reactie wacht. Raiola liet weten dat hij het een grote schande van de vindt en dat de FIFA 'spelers wil verzwakken en ‘slaven’ wil laten worden'. Hij geeft aan dat Zlatan geen marionet is en dat ze niet kunnen zeggen wat hij wel en niet zou moeten doen.

  Wat gaat er nu gebeuren?

  Raiola geeft aan dat de individuele beeldrechten gewoon bij de speler zelf liggen en niet bij de club, laat staan bij de FIFA of FIFPro. Concreet komt het er eigenlijk op neer dat EA Sports eerst de rechten bij de spelers moet kopen en er daarna geld mee mag verdienen.

  FIFA 21

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.