Update - Vodafone storing brengt grote problemen

News
vrijdag, 14 april 2023 om 9:13
Vodafone klanten zijn vanochtend slecht bereikbaar. De provider sluit de werkwee namelijk af met een storing. Deze maakt het onmogelijk om te bellen.

Update - Vodafone meldt dat storing voorbij is

De storing bij Vodafone is als het goed is voorbij. De provider laat dat weten via de liveblog en op Twitter. Iedereen moet weer kunnen bellen, ook naar 112. De storing heeft uiteindelijk zeker zeven uur geduurd.
Oorspronkelijk bericht:
Er zijn problemen met de diensten van Vodafone. Een deel van de klanten kan volgens de provider niet mobiel bellen. Er zijn veel meldingen van problemen via Allestoringen en de provider bevestigt dat er een storing is via Twitter.
Wie probeert te bellen krijgt wel verbinding, maar geen geluid. Ook kan het zijn dat de andere kant van de lijn jou niet kan horen. Dit probleem doet zich ook voor wanneer je het alarmnummer 112 belt. Vodafone raadt daarom aan om via een vaste lijn te bellen als je hulpdiensten nodig hebt.

Wanneer is de Vodafone storing voorbij?

Vodafone is op de hoogte van de storing en er is momenteel een liveblog die je kunt volgen als je precies wil weten hoe de zaken ervoor staan en als eerste wil weten wanneer alles weer werkt. Via de blog wordt gemeld dat de storing al enigszins stabiliseerd, al is hij nog niet voorbij. Verbindingen werken gedeeltelijk weer, maar klanten moeten er nog niet op rekenen, zeker niet als je dus het alarmnummer wil bellen.
Mocht je een minder urgent telefoongesprek willen voeren, dan zijn daar wel mogelijkheden voor. De problemen lijken allen te bestaan voor de standaard belfunctie van je telefoon. Bellen via bijvoorbeeld WhatsApp, FaceTime en mogelijk andere externe apps kan wel.

Populair Nieuws