Vikings spin-off Valhalla krijgt sowieso drie seizoenen

News
zaterdag, 18 september 2021 om 7:30
vikings ragnar lothbrokf1631887938
Goed nieuws voor fans van de serie Vikings. Netflix heeft namelijk bekendgemaakt dat de spin-off Valhalla sowieso drie seizoenen gaat krijgen. De serie zal dus niet na een kort seizoen eindigen.
In 2019 melde Deadline al dat Netflix 24 afleveringen heeft gekocht voor de spin-off show van Vikings. Daarna kwam weinig nieuws naar buiten, tot nu. Recent heeft Netflix gezegd dat de serie ten minste drie seizoenen lang zal worden, dus er is ook een kans dat er daarna nog meer seizoenen bij gaan komen.
Het ziet er dus naar uit dat elk seizoen acht afleveringen zal tellen. Dit zijn er twee minder dan de duur van de seizoenen van de originele show. Deze hadden namelijk tien afleveringen per seizoen.

Waar gaat Valhalla over?

De nieuwe show is een spin-off van het populaire Vikings en speelt zich ongeveer 100 jaar later af. In de serie worden een paar van de bekendste Vikings in beeld gebracht, een voorbeeld daarvan is Leif Eriksson. De Noormannen hebben veel te zeggen in Engeland, maar tussen de vikingen zelf is er een hoop spanning. De serie zal het einde van het Viking tijdperk laten zien.
Fans verwachten dat in de show de slag om Stanford Bridge te zien zal zijn. Deze strijd wordt gezien als de strijd die het einde betekende van het Viking tijdperk.
De serie stond gepland voor eind 2021 of begin 2022. Door de coronapandemie hebben de opnames helaas stilgelegen, waardoor de serie pas later te zien zal zijn op Netflix. Wanneer we de eerste afleveringen precies kunnen verwachten is nog niet bekend. Netflix heeft wel alvast de eerste beelden van de show vrijgegeven.