Viervoudig F1-kampioen: "Titels zijn voor Verstappen minder waard"

News
maandag, 15 april 2024 om 14:00
max verstappen overwinning gp saoedi arabie 2024f1710245053
Dit jaar kan Max Verstappen voor zijn vierde F1-titel op rij gaan. Maar Alain Prost, die zelf vier titels op zak heeft, vindt dat de kampioenschappen van Verstappen minder waardevol zijn. Hij hoopt dan ook dat andere teams met een echte, eerste coureur komen.
Alain Prost is een legendarische naam in de Formule 1. De Fransman is het bekendst door zijn jarenlange rivaliteit met Ayrton Senna. De rivaliteit was op zijn felst in 1988 en 1989, toen de twee coureurs allebei voor McLaren reden en elkaar meermaals tegenkwamen op de baan. In 88 won Senna, maar in 89 mocht Prost de titel op zijn naam schrijven, nadat de Braziliaan werd gediskwalificeerd tijdens de GP van Japan.
Na de tijd bij McLaren bleef de rivaliteit tussen de coureurs doorgaan, waarbij Prost nog één keer het kampioenschap wist te winnen in 1993, wat zijn totaal bracht op vier titels. Bijna alle titels van de Fransman zijn steeds zwaarbevochten geweest, met slechts weinig punten verschil tussen de nummers één en twee.
Volgens de Fransman hebben die kampioenschappen dan ook veel meer waarde als coureur zijn, in tegenstelling tot titels die met zware overmacht zijn gewonnen - zoals Max Verstappen in 2023. Dat laat Prost weten in een interview met Sports Illustrated.

“Max is vandaag de dag één van de, zo niet de allerbeste Formule 1-coureur, dat moeten we accepteren. Maar een kampioenschap is voor de winnende coureur meer waard als er sprake is van een gevecht tussen twee of drie teams.”

- Alain Prost

Concurrentie voor Verstappen?

Prost hoopt dan ook dat andere teams de inhaalslag weten te maken met Red Bull Racing. De Fransman zet daarbij zijn geld in op Ferrari en Mercedes, maar er moet bij die teams wat veranderen als ze willen concurreren met Verstappen. Beide teams moeten volgens Prost namelijk ‘een echte eerste coureur vinden’ en daar vol op inzetten.
Of de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari daarbij de juiste is, daar zet de viervoudig wereldkampioen zijn vraagtekens bij. Hij vraagt zich af of Hamilton in staat is om zijn motivatie terug te vinden en de werkwijze van een Italiaans team is heel anders dan die van een Engels team zoals Mercedes.

Populair Nieuws