Viaplay krijgt regen aan klachten over zich heen tijdens kletsnatte F1 Japan

News
zondag, 09 oktober 2022 om 10:30
viaplay logof1646151900
De Formule 1 race van Suzuka is een enorme natte race geworden met het nodige aan uitstel. Het Japanse circuit stond namelijk vol met plassen water wat tot een rode vlag leidde. In de break die volgde kreeg Viaplay het nodige aan commentaar over de presentatie van de race op de baan en in de studio.
Viaplay heeft wat betreft het streamen van de Formule 1 dit seizoen geen beste naam opgebouwd. De rechten voor de races zijn door het platform overgenomen van Ziggo en de presentatie kwam bij Nelson Valkenburg, Melroy Heemskerk en Amber Brantsen terecht. Vooral deze mensen krijgen op dit moment flink wat kritiek te verduren, gezien hun presenteerwerk tijdens de red flag tijdens de GP van Suzuka. Ook Tom Coronel die ter plaatse in Japan is krijgt er van langs.
Er komen klachten binnen over zelfverheerlijking, incorrecte informatie, 'geklets' en meer. Twitter staat er weer bol van:

Niet alleen commentaar op de presentatie

Viaplay kon niet alleen op kritiek rekenen over het commentaar tijdens de race ne de red flag. Ook de stream kreeg er weer flink van langs. Sinds enige tijd brengt Viaplay namelijk een aantal keren per race een balk met een Carglass reclame in beeld. Abonnees zijn hier alles behalve over te spreken en ventileren flink via sociale media. Fans vinden het vooral niet oké dat ze flink betalen voor een streamingdienst en dan alsnog reclame in beeld krijgen.
De Carglass reclame is niet voor het eerst in beeld en ook niet de enige reclame die Viaplay laat zien. Voor het starten van streams zendt Viaplay zo nu en dan ook reclame over haar series uit. Zo kwam er even geleden regelmatig een reclame voorbij over the Billy the Kid. Toen vonden fans dit ook al niet gepast.

Viaplay werkt aan kwaliteit van de dienst

Viaplay werkt wel aan de kwaliteit van haar streamingdienst. In het begin van dit seizoen kreeg de streamingdienst nog vooral commentaar over de kwaliteit van de stream. Deze haperde, liep vast en had slechte beeldkwaliteit. Dit lijkt tegenwoordig een stuk beter, al hebben sommige fans volgens Twitter alsnog problemen tijdens de live-uitzendingen van darts en formule 1. Zo kwam er tijdens de kwalificatie nog een balk in beeld over de derde vrije training en liep de stream tijdens de race van Suzuka (na de rijdende herstart) niet voor iedereen even soepel.