Verwacht geen God of War Ragnarok DLC

News
woensdag, 23 november 2022 om 11:30
god of war ragnarok headerf1671704240
We kunnen zeggen dat God of War Ragnarok de hype voor veel fans heeft waargemaakt. Kratos’ nieuwe avontuur is minstens zo goed of zelfs beter dan dat van God of War (2018). Maar fans die echt geen genoeg kunnen krijgen hoeven niet te rekenen op een uitbreiding.
De lucht is blauw, een eend zegt “kwak” en een succesvolle game krijgt anno 2022 vaak een uitbreiding. Om sommige dingen kun je niet heen. Maar het sleutelwoord wat betreft de uitbreidingen is alleen “vaak”, want een uitbreiding is (nog) niet volledig gegarandeerd.
God of War Ragnarok lijkt bijvoorbeeld geen DLC te krijgen. Dat is tenminste de mening van regisseur Eric Williams. In de Kinda Funny Games Spoilercast over de game kreeg Williams de vraag hoe waarschijnlijk DLC was. Maar volgens hem heeft het team er alles wat het had in gestopt en hoeven vans “niet te rekenen” op DLC.
Daarmee is een uitbreiding voor de game natuurlijk niet helemaal uitgesloten. Of de game verder wordt uitgebreid zal ook deels afhankelijk zijn van de wensen van Sony. In ieder geval lijkt DLC momenteel geen prioriteit.

Komt er nog meer God of War?

Ook als God of War Ragnarok nooit een uitbreiding krijgt zullen we waarschijnlijk nog geen afscheid hoeven nemen van Kratos en Atreus. Hoewel de Noorse saga is beëindigd, is er vaak toch ruimte om een succesvolle franchise door te zetten. Eric Williams zou het in ieder geval niet erg vinden om alleen nog maar God of War te maken (al zou hij ook geen nee zeggen tegen een andere legendarische franchise).