Verstappen zorgt voor bewondering bij collega: "Hij is zó comfortabel"

News
dinsdag, 12 maart 2024 om 15:30
max verstappen overwinning gp saoedi arabie 2024f1710245053
Ondanks zijn sterke debuut vorig jaar, moet Liam Lawson tot 2025 wachten voor een vast stoeltje in F1. Wel kan de Nieuw-Zeelander nu met bewondering genieten van Max Verstappen.
Hoewel het momenteel chaos is bij Red Bull Racing, is daar niks van te merken op het circuit. Het team heeft in de eerste twee races van het seizoen een 1-2 behaald en Max Verstappen heeft beide keren met overmacht de overwinning binnengehaald.
De drievoudig wereldkampioen wordt met bewondering bekeken door Liam Lawson, de reservecoureur van het team die vorig seizoen indrukwekkend inviel voor Daniel Ricciardo. Hoewel hij het jammer vindt dat hij dit jaar niet kan racen, is hij wel vereerd dat hij de prestaties van Verstappen dichtbij kan volgen. En dat zorgt vaak voor verbazing, zo laat hij weten in de podcast van Sky Sports F1.

“Max' vertrouwensniveau met die auto is hoger dan dat van wie dan ook. Hij brengt de auto in zo'n goede positie en hij is er zó comfortabel mee. Dat zie je eigenlijk het best als je kijkt naar zijn kwalificatieronde in Jeddah. Hij mist geen apex en hij komt zo dicht bij de muur in bocht vier. Ik ben er vrij zeker van dat hij hem daar aan de binnenkant raakte. Dat is extreem. Het is extreem moeilijk om dat zo precies te doen.”

Een groot contrast

Met zijn precisie laat Verstappen een flink verschil zien met de andere coureurs in de Formule 1. Zo vergelijkt Lawson de prestaties van de Nederlander met Lewis Hamilton, die volgens de Nieuw-Zeelander ‘duidelijk niet honderd procent gelukkig is met de auto’. De zevenvoudig wereldkampioen heeft daardoor niet het vertrouwen in de auto en weet niet precies wat de auto doet bij elke beweging van het stuur.

Populair Nieuws