Verstappen: "Zelfs vanaf de laatste plaats had ik nog gewonnen"

News
donderdag, 29 december 2022 om 10:00
si202204240699 newsf1651677485
Na een ongelofelijk spannende titelstrijd in 2021, heeft Max Verstappen in 2022 juist een uiterst dominant seizoen neergezet. Die dominantie werd met name duidelijk tijdens één race, die hij naar eigen zeggen zelfs vanaf P20 had kunnen winnen.
Halverwege het seizoen zag het er voor Max Verstappen goed uit, mede dankzij de crash van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Frankrijk en de blunder van Ferrari in Hongarije. Maar het is al vaker gebeurd dat Ferrari na de zomerstop ineens aan komt zetten met een razendsnelle auto en dan was er nog de kwestie van de nieuwe regels.
Maar het was niet Ferrari dat enorm snel was na de zomerstop, het was Verstappen in de RB18. De Nederlander was zo dominant tijdens de Grand Prix van België, dat alle hoop bij Leclerc op de titel waarschijnlijk in één keer was vervolgen. Ook Verstappen had door hoe sterk hij was in die race, dat vertelt hij in de Viaplay-documentaire Lion Unleashed 2.

“We waren het hele weekend extreem dominant. Het hele team deed zo zijn best. Zo’n weekend in F1 komt nog maar heel weinig voor, dat je zo ver voor ligt op de rest. Ze maakten het mij niet makkelijk met die gridstraf, maar volgens mij maakte het niet uit op welke positie ik startte. Zelfs als ik laatste was gestart had ik nog gewonnen.”

Voorgevoel van Jos Verstappen

Vader Jos Verstappen had voor de race begon al een gevoel dat zijn zoon een uitzonderlijke prestatie zou neerzetten. In de documentaire vertelt de voormalig F1-coureur dat hij voor de race nog tegen Helmut Marko zei dat Verstappen zou winnen, waarna de adviseur van Red Bull Racing hem vol ongeloof aankeek. Het duurde slechts twaalf ronden voordat Verstappen de koppositie had overgenomen.