'Nieuwe Zelda-game krijgt online-functionaliteit'

News
donderdag, 29 december 2022 om 10:30
the legend of zelda tears of the kingdomf1672304291
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom krijgt mogelijk online-functionaliteiten. Zo blijkt uit een artwork van de game die op Reddit is gedeeld. Daarop is de nieuwe Zelda-game te zien met een groot logo voor Nintendo Switch Online.
De toevoeging van het logo van de online-service van Nintendo lijkt aan te geven dat het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild in enige vorm multiplayer gaat krijgen. Het kan anderzijds ook alleen om de mogelijkheid van cloudsaves gaan voor de game. Ook is het niet uitgesloten dat het een simpele fout betreft in de advertentie.
De advertentie zelf komt van een Nederlandse of Belgische winkel. De tekst onder de advertentie is Nederlands. Het Nintendo Switch Online-blok vertelt dan ook alleen dat je meer uit je Nintendo Switch kunt halen met de dienst op de hybride console. The Legend of Zelda Tears of the Kingdom zelf wordt niet genoemd, maar het is wel opmerkelijk dat het logo bij de nieuwe Zelda-game verschijnt.
Bekijk de afbeelding hier zelf!

Nieuwe Zelda-game komt dan eindelijk uit

Het heeft even mogen duren, maar in 2023 is het dan eindelijk zover. Het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild moet dan daadwerkelijk gaan verschijnen. De game werd oorspronkelijk in 2019 aangekondigd, maar lang was nog onduidelijk hoe de game zou gaan heten. Daar kwam halverwege 2022 verandering in met een gloednieuwe trailer. Daarin werd ook duidelijk dat de game zich zowel op de grond van Hyrule afspeelt als in de lucht.