Red Bull-teambaas heeft weinig medelijden met Lewis Hamilton

News
maandag, 13 juni 2022 om 17:30
m318964f1655107209
Lewis Hamilton had na de Grand Prix van Azerbeidzjan veel last van zijn rug. Volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, was het alleen een toneelstukje en heeft hij niet veel medelijden met de coureur.
Alle coureurs in de Formule 1 zijn echte atleten en dan ook topfit. Toch kwam Lewis Hamilton zondag na de Grand Prix in Baku als een oude man uit zijn auto gekropen. Het team van Mercedes heeft namelijk veel last van porpoising en dat heeft duidelijk een effect op het lichaam van de coureurs.
Christian Horner gelooft de fysieke klachten van Hamilton helemaal. De teambaas van Red Bull Racing denkt namelijk dat de zevenvoudig wereldkampioen een toneelstukje opvoert, om nieuwe regels van de FIA te forceren. Dat zegt hij tegenover de NOS.
Horner is geen voorstander van regelveranderingen, omdat Red Bull Racing geen tot bijna geen last heeft van porpoising. Volgens de teambaas zou dat 'niet fair zijn', omdat sommige teams 'hun huiswerk niet hebben gedaan'. Mercedes heeft verreweg het meeste last van de problemen, waardoor veel teams vraagtekens zetten bij de constante klachten van Mercedes.

Gaat de FIA ingrijpen?

Ondanks dat veel teams geen voorstander zijn van nieuwe regels, lijkt het erop dat de klachten van Mercedes effect hebben gehad. Volgens Auto Motor und Sport heeft de FIA een onderzoek ingesteld naar porpoising en het effect ervan op de gezondheid van de coureurs.
Veel teams vinden de klachten van Mercedes ook hypocriet, omdat het probleem opgelost kan worden door de rijhoogte van de auto te verhogen. Daarmee moet Mercedes alleen inleveren op snelheid en dat is duidelijk iets wat het team niet wil doen.