Verstappen overtuigd dat concurrentie Red Bull probeert te destabiliseren

News
vrijdag, 23 februari 2024 om 7:00
max verstappen christian horner pre season test bahrein 2024f1708615848
Bij Red Bull Racing komt er steeds meer druk te staan op de situatie rondom Christian Horner. Max Verstappen is ervan overtuigd dat de concurrentie het team op die manier probeert te destabiliseren.
Twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat er een officieel onderzoek is ingesteld door Red Bull naar Christian Horner. De teambaas zou zich namelijk mogelijk schuldig hebben gemaakt aan overschrijdend gedrag. Het onderzoek is momenteel nog steeds gaande, terwijl Horner wel aanwezig is in Bahrein voor de pre-season test.
Red Bull Racing probeert de focus van de media te houden op de testresultaten van het team, maar dat wordt flink lastig gemaakt. Andere teams doen nu namelijk ook hun duit in het zakje omtrent de situatie, waardoor de druk op Red Bull wordt opgevoerd.
Volgens Max Verstappen is het geen raadsel waarom de teams uitspraken doen over Horner. De drievoudig wereldkampioen weet namelijk zeker dat het gedaan wordt om zijn team te destabiliseren. Dat laat hij weten in gesprek met de media, waaronder GPblog.com.

“Dat is een constante tactiek. Wat altijd wordt toegepast met niet alleen natuurlijk dit verhaal. Maar dat is altijd. Dat is typisch Formule 1 ook. Ja. 100%. Je probeert overal natuurlijk je eigen voordeel uit te halen.”

Red Bull niet heilig

Volgens Verstappen maakt Red Bull Racing zich schuldig aan dezelfde tactiek. Zo worden mensen weggehaald bij andere teams om te werken aan de nieuwe motor van Red Bull Powertrains. Niet alleen wordt daarmee de motor beter van, het zorgt mogelijk ook voor een slechter product bij de concurrentie.

Populair Nieuws

Laatste Reacties