Verstappen niet gevraagd om Perez te helpen: "Is dat wel eerlijk racen?"

News
maandag, 21 november 2022 om 10:30
max verstappen sergio perez gp abu dhabi 2022f1669020038
Tijdens de GP van Abu Dhabi ging het voornamelijk tussen Charles Leclerc en Sergio Perez in de strijd om de tweede plaats. Max Verstappen werd tegen het einde niet gevraagd om zijn teamgenoot te helpen, maar zou daar ook zijn vraagtekens bij hebben gezet.
De laatste race van het seizoen werd uiteindelijk een strategische strijd. Red Bull Racing besloot om Sergio Perez om een twee stop-strategie te zetten, terwijl de banden van Charles Leclerc maar één keer werden gewisseld. Daardoor moest de Mexicaan zijn concurrent voor de tweede plaats tegen het einde van de race opjagen.
Perez vroeg over de radio of Max Verstappen kon helpen om Leclerc op te houden. De regerend wereldkampioen reed op dat moment vooraan, acht seconden voor de Ferrari van de Monegask. Tijdens de persconferentie na afloop legt Verstappen uit dat hem nooit is gevraagd om zijn teamgenoot te helpen, meldt onder andere GPblog.com.

“Het is ook een lastige beslissing. Natuurlijk kun je een beetje blokkeren, maar is dat wel eerlijk racen? Ik denk dat het niet de mooiste manier is om het seizoen uit te gaan, op deze manier. En het leek erop dat Checo genoeg tijd aan het inlopen was om nog een poging te doen, maar hij verloor nogal wat tijd met dat gedoe tussen Pierre en Alex.”

Brazilië geen invloed op eindstand

Uiteindelijk eindige Perez anderhalve seconde achter Leclerc, waardoor de Red Bull Racing-coureur het seizoen eindigt op de derde plaats met 305 punten. Leclerc is tweede geworden met 308 punten. Het weigeren van Verstappen om zijn teamgenoot voor te laten in Brazilië had daardoor ook geen invloed op de uitslag, aangezien dat een verschil zou zijn geweest van twee punten.
Met zijn overwinning in Abu Dhabi heeft Verstappen ondertussen zijn record wat verder uitgebreid. Het record van het meeste aantal overwinning in één seizoen staat nu namelijk op maar liefst 15.

Populair Nieuws