Update - Demo van nieuwe PS5 game deze week gratis te spelen

News
dinsdag, 26 maart 2024 om 9:00
stellar bladef1710155909
Fans van Stellar Blade hadden afgelopen weekend de mogelijkheid om een demo van de aankomende PS5 game te downloaden. Eén probleem: de demo stond wel heel kort op de PS Store.

Update - Stellar Blade Demo keert snel terug

Nadat hij eerder deze maand een klein half uur beschikbaar was, is de Stellar Blade demo nu officieel aangekondigd. Aankomende vrijdag, 29 maart, is hij vanaf 15.00 uur gratis te downloaden in de PlayStation Store. De demo begint aan het begin van de game en eindigt bij de eerste boss. Je progressie kun je meenemen naar de volledige game, als je die gaat spelen.
Oorspronkelijk bericht:
Komende maand moet de action-adventure game Stellar Blade verschijnen. Er is veel hype voor de game, maar met een nieuwe IP is het altijd fijn als je van tevoren even kan testen of het avontuur wel iets voor jou is. Voordat je er zes tientjes of meer aan kwijt bent.
Ontwikkelaar SHIFT UP leek spelers afgelopen weekend die mogelijkheid dan ook te bieden, maar niets bleek minder waar. De demo verscheen namelijk vanuit het niets op de PlayStation Store en werd gedeeld door onder andere Wario64 op X, maar na ongeveer 20 minuten was de demo alweer verdwenen. Momenteel staat de game als ‘Not available for purchase’ op de PS Store.

Komt de demo terug?

Waarschijnlijk is het bedoeling dat er een demo komt voor Stellar Blade, maar niet op dit moment. Er lijkt een foutje te zijn gemaakt met het releasemoment voor de demo. Sommige spelers waren alleen wel op tijd met het downloaden. Zo heeft streamer yaboyroshi de game weten te downloaden en was hij het zelfs aan het streamen op Twitch.
Sony of SHIFT UP hebben allebei geen officiële verklaring gegeven over de demo. Stellar Blade komt op 26 april exclusief uit voor de PlayStation 5. Het is te hopen dat voor die tijd de demo weer terugkomt op de PlayStation Store.
Dit bericht is bijgewerkt op 25 maart 2023.