Verraadt een marketingbudget de GTA 6 release periode?

  De nieuwe telg in de GTA-franchise zou wel eens in 2023 kunnen verschijnen. In een marketingbudget voor uitgever Take-Two wordt namelijk een flinke reservering opgenomen. Dit budget is meer dan het dubbele dan elk ander jaar en duidt waarschijnlijk op een grote release. De kans is groot dat het gaat om GTA 6.

  Het voorgestelde marketingbudget in het fiscale jaar 2023 (van april 2023 tot en met maart 2024) is 89 miljoen dollar. Analist Jeff Cohen meldt dat het niet zeker is dat dit de periode voor GTA 6 zal zijn, maar dat er al eerder juiste voorspellingen gedaan zijn op basis van marketingbudgetten. Eerder al werd uit een marketing budget juist voorspeld wat de releaseperiode voor Red Dead Redemption 2 zou worden en nu zou hetzelfde het geval kunnen zijn voor GTA 6. Dit zou wel betekenen dat we voorlopig nog genoegen moeten nemen met GTA V.

  Cohen meldt daarbij dat hij aan investeerders gemeld heeft dat het management van Take-Two erg zelfverzekerd sprak over de komende vijf jaar. Investeerders zijn volgens Cohen vooral bezig met wanneer de nieuwe GTA uitkomt.

  Tien jaar na GTA V?

  Als Cohen gelijk krijgt komt GTA 6 dus ergens in 2023 uit met als uiterlijke periode begin 2024. Deze datum lijkt alleen wat ver na GTA V te zijn. Die game kwam al in 2013 uit, wat een gat van tien jaar tussen de twee delen betekent. Toch is het niet ondenkbaar dat GTA 6 pas in 2023 komt. Het vijfde deel in de franchise doet het momenteel nog steeds er goed en GTA Online genereert via microtransacties elke dag flink wat inkomsten.

  GTA 6 houdt ons al een behoorlijke tijd bezig. Zo gonst het momenteel van de geruchten rondom de game, waaronder de vraag waar de game zich zal afspelen en welke features de game precies zal krijgen. Wij hebben al deze GTA 6 details op een rijtje gezet voor je.

  Grand Theft Auto VI

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.