TikTok overladen met negatieve reviews na ‘zuuraanval’

News
woensdag, 27 mei 2020 om 9:00
xgn google image
TikTok biedt een platform voor mensen waarop video’s gedeeld kunnen worden. Nadat er onlangs een shockerende video over een ‘zuuraanval’ verscheen werd TikTok flink bekogeld met negatieve reviews. Deze zorgden ervoor dat de score in de Play Store binnen no time van 4,5 sterren naar 1,2 sterren daalde. Dat meldt BBC.
In de video was te zien hoe een Indiase man een vloeistof over het gezicht van een vrouw gooide. In een volgend shot was de vrouw te zien met iets dat leek op de littekens zoals die van een zuuraanval. De video was hierdoor behoorlijk shockerend, maar bleek achteraf nep te zijn. De vloeistof die gegooid werd was water en de littekens waren gemaakt met make-up.
Inmiddels is de video verwijderd van TikTok en de maker heeft zijn excuses aangeboden voor het smaakloze filmpje, maar TikTok kreeg er flink van langs. In korte tijd kreeg de app miljoenen slechte reviews in de Google Play Store. Deze zorgden ervoor dat de score in een vrije val raakte en daalde van 4,5 sterren naar 1,2 ster.

Google verwijderde slechte reviews

Google heeft inmiddels al een behoorlijk aantal van de slechte reviews uit de Play Store verwijderd. Een woordvoerder van Google meldde dat er sprake was van spammers en dat er daarom corrigerende maatregelen genomen zijn. De score van TikTok is door deze actie niet veel verbeterd. Nog steeds is de score minder dan 2 sterren in de Play Store.
TikTok heeft nog niet gereageerd op de video en de flinke daling van de score. Het platform heeft wel regels omtrent het plaatsen van video’s, maar deze worden niet altijd nageleefd. Naast de ophef die dit filmpje genereert, is TikTok al vaker in opspraak geraakt. Onlangs nog kwam de app in opspraak rondom de privacy van minderjarigen die niet gewaarborgd zou zijn. Hierover lopen nog diverse onderzoeken.

Populair Nieuws