Verhuist de Premier League straks naar Apple TV+?

News
zondag, 15 januari 2023 om 11:30
apple tv plusf1654872657
De uitzendrechten van de Engelse Premier League zijn al jaren in handen van de Britse Sky Sports en BT Sport, maar hun driejarige deal loopt in 2025 af. Als het aan Apple ligt wordt die deal niet verlengd, want volgens de Daily Mail wil het bedrijf gaan bieden op de rechten.
Apple kocht eerder al de rechten voor de Amerikaanse Major League Soccer-competitie (MLS). Deze wedstrijden zijn te zien op Apple TV+, maar vereisen wel een speciaal abonnement. Eind vorig jaar beweerde sportmarketeer Chris Woerts dat het bedrijf ook geïnteresseerd zou zijn in de uitzendrechten van de Eredivisie. Nu beweert de Daily Mail dat Apple eveneens de wedstrijden van de Premier League op Apple TV+ wil streamen.
Mochten de rechten inderdaad in handen van Apple komen, worden de wedstrijden net als de MLS-wedstrijden onderdeel van een extra betaalbundel. Het bieden op de uitzendrechten begint later dit jaar. De Daily Mail schrijft dat ‘een serieus bod van Apple de grootste dreiging’ is voor ‘de dominantie van Sky Sports’, die al sinds 1992 de exclusieve rechten heeft. Apple zou namelijk ‘de financiële slagkracht’ om het tegen Sky Sports op te nemen.

Premier League in Nederland op Viaplay

De Nederlandse uitzendrechten van de Premier League liggen overigens momenteel bij Viaplay. De wedstrijden kun je zowel live als tot 48 uur na afloop bekijken. Viaplay is hard op weg om dé streamingdienst voor sportliefhebbers te worden. Zo heeft de streamingdienst uiteraard ook de rechten voor de F1 in handen, maar ook onder andere darts, hockey en handbal zijn er te zien.