Vanaf 1 juni virtueel F1 racen in Utrecht als een echte coureur

  De Formule 1 mag dan nog steeds wachten op de officiële start van het seizoen, wij hebben in Nederland vanaf 1 juni het eerste officiële F1 Racing Centre van de wereld.

  De Formule 1 mag dan nog steeds wachten op de officiële start van het seizoen, er gebeurt toch van alles rond de snelste race-sport. Racers zijn al bezig met wie volgend jaar in welk stoeltje zit en races worden virtueel gereden. Ook menig thuis-racer kan aan de slag met F1 2019 en binnenkort met opvolger F1 2020, met daarin natuurlijk een prominente plek voor het nieuwe circuit van Zandvoort. Maar voor de echte race-beleving is een controller of stuurtje eigenlijk niet voldoende. Daar hebben ze in Utrecht wat op verzonnen: vanaf 1 juni opent daar het eerste Officiele F1 Racing Centre en dat is een wereldprimeur.

  In het Racing Centre zijn maar liefst 60 racing pods geplaatst waar de meest recente F1 racing game gespeeld kan worden. Nu is dat nog F1 2019, maar vanaf 10 juli zal ook F1 2020 speelbaar zijn. Elke racing pod is voorzien van een heuse racekuip met uiteraard een stuur, pedalen, headset en een megagroot scherm. De pods zijn in drie groepen van 20 verdeeld, waarmee een heel raceweekend gespeeld kan worden.

  Een F1 experience duurt ongeveer een uur en bestaat uit een introductie, vrije training, kwalificatie en de race zelf. Elke racepod kan ingesteld worden op je eigen wensen en niveau, waardoor het leuk is voor iedereen om mee te racen. Tijdens de race worden 4D effecten toegevoegd, zoals wind. De prijs per persoon voor een experience is € 22,-.

  "Gezien de nog altijd groeiende populariteit van Formule 1 in Nederland zijn we verheugd om samen met F1 in Utrecht het eerste Official F1 Racing Centre te openen. Hier zijn bezoekers van alle leeftijden en niveaus welkom om te ervaren hoe gaaf het is om in een virtuele F1-auto te rijden. F1 is hier voor iedereen!"

  Niels Roodenburg, directeur van The Official F1 Racing Centre.

  Natuurlijk is nu vanwege de coronamaatregelen het restaurant bij het centre nog gesloten, maar zodra dat mogelijk is zal ook die te bezoeken zijn. Op korte termijn opent ook een fysieke F1 Store waarin officiële merchandise verkocht wordt van F1 en alle deelnemende teams.

  Het F1 Racing Centre is te vinden in het winkelcentrum The Wall, langs de A2.

  F1 2020

  Verkijgbaar vanaf 10 july 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.