Valheim komt in maart naar Xbox Series X en S

News
zondag, 19 februari 2023 om 15:00
valheim frostnerf1615379536
Na een lange wachttijd heeft Valheim eindelijk een releasedatum gekregen voor de Xbox Series X en S en de Game pass. Ontwikkelaar Iron Gate Studios heeft bevestigd dat geprezen viking survival-game op 14 maart beschikbaar zal zijn.
Toen Valheim in februari 2021 werd gelanceerd in Steam Early Access, was het meteen een groot succes bij PC-gamers. Binnen maar liefst drie weken is de game 4 miljoen keer verkocht en bijna 7 miljoen in juli van datzelfde jaar, de game behaalde een piek van meer dan 500.000 gelijktijdige spelers via Steam. In april van vorig jaar bereikte de game een mijlpaal van 20 miljoen verkochte exemplaren.
Ondanks dit enorme succes nam ontwikkelaar Iron Gate Studios de tijd voor Valheim en ontving de game pas in november 2022 haar eerste biome-uitbreiding, genaamd Mistlands.
Valheim is een open world-game waarin je er alles aan moet doen om te overleven. Dit doe je in een door Vikingen geïnspireerde wereld vol gevaren. In de game verzamel je diverse wapens, ga je de strijd aan en bouw je schepen om de woeste wateren mee te varen.

Niet naar andere consoles

Vorig jaar werd de game voor het eerst uitgebracht op PC Game Pass, wat voor veel mensen een mooie kans was om de game uit te proberen. Nu Valheim beschikbaar wordt op de Xbox zal de game ook direct beschikbaar zijn op Xbox Game Pass vanaf 14 maart. Hoewel PlayStation 5-gebruikers de game nog niet kunnen spelen, heeft Iron Gate Studios nog geen plannen aangekondigd om de game uit te brengen op andere consoles zoals de PlayStation of de Switch.