Update na woede Eufy klanten, deurbel debacle en andere privacy problemen

News
woensdag, 07 december 2022 om 7:30
04062022 eufy review1f1654363605
Eufy ligt hevig onder vuur door stiekem beelden naar de cloud hebben gestuurd zonder dat gebruikers dit wisten. Inmiddels is het bedrijf van de slimme camera’s met een update gekomen. Voortaan zal het bedrijf melden als er beelden naar de cloud worden gestuurd.
Eufy is een Chinees merk waarvan mensen een camera kopen en hun beelden kunnen opslaan op een SD-kaartje of op een hub bij de router. De beelden zouden in ieder geval niet naar de cloud van Eufy worden geüpload, zo werd beweerd. Vorige week bleek ineens door een security expert dat dit wel het geval was, terwijl gebruikers hier dus helemaal niet van op de hoogte waren.

Update vanuit Eufy over beelden naar de cloud

ZDNet meldt dat er nu verduidelijking is gekomen middels een update aan de Security app. Zodra je een Eufy koopt en kiest voor smartphone-meldingen met beeld krijg je te zien dat de beelden naar de cloud worden gestuurd om een ‘betere evaring’ te garanderen. Hoe het zit met het andere punt dat ontdekt werd, namelijk op afstand live kijken zonder wachtwoord, daar is nog niet op gereageerd.

Reflecterend op het verleden

Eind oktober plaatsten wij een recensie op XGN met de kop ‘Ultieme beveiliging?’ Die vraag leek in orde, maar de conclusie lijkt achteraf toch niet helemaal op z’n plek. Zo concludeerden we dat je je huis bijna niet slimmer kunt beveiligen en ‘Op een paar kleine puntjes na is dit dan ook een camerasysteem waar je je huis met een gerust hart mee kunt beveiligen.’
Op het moment van schrijven wisten we uiteraard nog niet wat nu naar buiten is gekomen van Eufy. Misschien is het nu toch niet zo’n goed idee om een Eufy te kopen, al zal iedereen dat voor zichzelf moeten bepalen.

Populair Nieuws