De muziek van Final Fantasy 7 Rebirth komt naar Nederland toe

News
zaterdag, 23 maart 2024 om 11:00
final fantasy 7 rebirthf1694762943
Final Fantasy 7 Rebirth is eind februari verschenen en geliefde bij fans. En zij kunnen binnenkort ook genieten van de muziek uit de game in het echt, want de Final Fantasy 7 Rebirth Orchestra World Tour komt naar Nederland.
Muziek is enorm belangrijk in games. Het kan de toon van een scène bepalen, of het nu een emotioneel moment moet zijn of een episch hoogtepunt waarbij bombastische muziek je oren in wordt geblazen. Een goede soundtrack kan de belevenis van een game compleet veranderen.
De muziek in de Final Fantasy-games wordt al jarenlang geprezen en dat geldt ook voor Final Fantasy 7 Rebirth, het tweede deel van de remake van Final Fantasy 7. Heb je tijdens het spelen van de game de wens geprezen om de prachtige muziek live te horen, dan is er goed nieuws.
AWR Music Productions en Square Enix hebben namelijk aangekondigd dat de Final Fantasy 7 Rebirth Orchestra World Tour naar Nederland komt, in Ahoy Rotterdam om precies te zijn. Het concert is bovendien een grote eer, want het is de première van het spektakel in Europa.

Een grote naam verschijnt in Ahoy

De muziek zal worden verzorgd door het Noordpool Orkest, onder leiding van Arnie en Eric Roth. Het arrangement bestaat onder andere uit nieuwe muziek die gemaakt is voor Rebirth, maar ook muziek uit de originele Final Fantasy 7. Dat alles wordt ondersteund door video scenes die speciaal door Square Enix zijn ontwikkeld voor het concert.
Omdat het gaat om de première in Europa is ook Masashi Hamauzu aanwezig in Ahoy. Hamauzu is al jarenlang verbonden aan de Final Fantasy-franchise als componist en één van de componisten die verantwoordelijk is voor de muziek in Rebirth.
Het Final Fantasy 7 Rebirth concert vindt op vrijdag 30 augustus 2024 plaats in Ahoy en gaat van start om 20:00. Tickets voor het concert zijn hier te bestellen.