Unreal Engine 5 tech demo is geen spel, maar wel helemaal speelbaar

News
donderdag, 14 mei 2020 om 15:00
unreal engine 5f1589384102
Epic Games toonde even geleden de tech demo voor haar nieuwe Unreal Engine 5 op de PlayStation 5. Hoewel de getoonde beelden van Lumen in the Land of Nanite geen spel vormen, zou de demo wel helemaal speelbaar zijn op de PS5. Dat meldde Epic Games in een interview met IGN.
Tijdens het interview vroeg IGN aan Tim Sweeney en Kim Libreri, respectievelijk de CEO en CTO van Epic Games, of de tech demo echt is. Het antwoord van het duo hierop was heel duidelijk. Het betreft namelijk echte beelden van een in-game demo op de PlayStation 5, maar geen daadwerkelijke game. Dat neemt niet weg dat de demo van Lumen in the Land of Nanite speelbaar zou zijn.
Libreri vertelt dat Epic de tech demo zelfs speelbaar had gehad op de Game Developers Conference (GDC), als deze door was gegaan. Tim Sweeney meldt dat de demo 100 procent werkt en dat je in alle beelden die je ziet de volledige controle over het karakter hebt.

(Nog) geen game

Dat Lumen in the Land of Nanite geen game is op dit moment, wil niet zeggen dat dit nooit gaat gebeuren. Jaren geleden kwam er namelijk ook al een tech demo uit van Quantic Dream. Hierin zagen we dat er op een heel indrukwekkende manier een robot in elkaar gezet werd. Dit was op dat moment slechts een demo en geen game, maar uiteindelijk is dit Detroit: Become Human geworden. Het is dus niet uitgesloten dat Lumen ooit een game wordt.

Populair Nieuws