Uitdagende puzzelplatformer Quadroids aangekondigd

News
donderdag, 24 augustus 2023 om 10:30
quadroids1f1692825697
Gamescom zit altijd vol verrassingen en 2023 is niet anders. Wij kregen een nieuwe puzzelplatformer te zien genaamd Quadroids, die door een enkele ontwikkelaar in elkaar is gezet.
Verrassingen zoals Quadroids zijn altijd leuk om tegemoet te zien. Een indietitel gemaakt door een enkele ontwikkelaar met een droom om iets creatiefs te maken gecombineerd met een gaaf concept. Quadroids is een titel die een 2D-platformer combineert met verschillende puzzelelementen. Deze samenkomst leidt tot een uitdagende en zelfs verslavende titel.
Als je de game opstart zal je op je scherm vier kwadranten zien, waarvan ieder kwadrant zijn eigen springknop heeft. Vervolgens moet je een personage door de verschillende kwadranten naar een eindpunt leiden. Dat lijkt vrij makkelijk, maar de game wordt progressief lastiger door meerdere personages over de verschillende kwadranten te verspreiden en dodelijke vallen toe te voegen aan de levels.

Eindeloos speelplezier

Quadroids zal, naar verwachting, later dit jaar lanceren en komt met 125 levels verspreid over vijf werelden. Ieder level biedt verschillende uitdagingen met betrekking tot het behalen van highscores voor de snelste tijd of de minst benodigde springacties om het eindpunt te bereiken. Sommige levels bieden ook nog een bonusdoelstelling waar je de grijze massa in je schedel optimaal moet benutten.
De titel van nieuwe studio Blue Loop ziet er misschien simpel uit, maar zou zomaar het succes van indie game Dwarf Fortress kunnen behalen als het grote publiek het opvangt. Ook in het verleden hebben indie 2D-platformers met puzzelelementen goed gescoord, kijk bijvoorbeeld naar Kalimba in 2015 op de Xbox One.