UFC-kampioenschap geëindigd in opmerkelijke uitslag

News
dinsdag, 19 september 2023 om 9:30
schermafbeelding 2023 09 18 om 125255f1695034430
Zondagnacht vond er een speciaal Mixed Martial Arts evenement plaats in de T-Mobile Arena in Las Vegas ter ere van de Mexicaanse Onafhankelijkheid. Tijdens dit evenement verdedigde Alexa Grasso haar vlieggewicht titel in een rematch tegen Valentina Shevchenko, die wordt beschouwd als de meest dominante en beste vrouwelijke MMA-vechter aller tijden.

Alexa Grasso (c) vs. Valentina Shevchenko

Het main event bevatte vlieggewicht (-57 kg) kampioene Alexa Grasso tegenover Valentina Shevchenko, die haar titel in maart van dit jaar tegen alle verwachtingen in had verloren aan Grasso. Deze rematch beloofde een boeiende strijd tussen twee vrouwen die vastbesloten waren om Las Vegas niet zonder de titel te verlaten. Shevchenko domineerde vooral met haar grondgevechten en takedowns, terwijl Grasso voornamelijk concentreerde op haar stoottechnieken.
In de tweede ronde slaagde de Mexicaanse erin om Shevchenko neer te slaan, maar de Kirgizische herstelde snel. De uitslag van het gevecht leek af te hangen van de vierde ronde, waarbij Grasso waarschijnlijk de tweede en vijfde ronde won en Shevchenko de eerste en derde ronde. Een jurylid gaf alleen een 10-8 uitslag aan Grasso in de vijfde ronde, wat als vervolg een gelijkspel als uitslag ontpopte en Grasso behield haar titel. Deze scorekaart werd, zoals wel vaker bij UFC gevechten, als opmerkelijk en discutabel beschouwd.

Kevin Holland vs. Jack Della Maddalena

In een ander belangrijk gevecht, het zogenaamde 'people's main event’ (erg populair onder fans), stonden weltergewichten (-77 kg) Kevin Holland en Jack Della Maddalena tegenover elkaar. Holland had een sterke reeks overwinningen en Della Maddalena was nog ongeslagen in de UFC voordat ze elkaar ontmoetten.
Het bleek een gelijkwaardige wedstrijd te zijn waarbij beide vechters streden om punten te scoren met stoten en trappen. Uiteindelijk won Della Maddalena via split decision (juryleden verdeeld over de uitslag), wat aangeeft hoe gelijkwaardig de strijd was.

Raul Rosas Jr. vs. Terrence Mitchell

Het evenement omvatte ook een wedstrijd met het jonge talent Raul Rosas Jr. (slechts 18 jaar), die op zoek was naar revanche na een recent verlies. Hij stond tegenover Terrence Mitchell, die op zoek was naar zijn eerste overwinning in de UFC Octagon.
De wedstrijd tussen de bantamgewichten (-61 kg) eindigde snel met Rosas Jr. die na slechts 45 seconden een knock-out wist te scoren, waardoor hij revanche nam en inmiddels zijn tweede overwinning in de UFC behaalde.