‘Ubisoft werkt aan Assassin’s Creed: IV Black Flag remake’

News
maandag, 03 juli 2023 om 10:30
assassins creed black flagf1644494871
Goed nieuws voor Assassin’s Creed fans: Ubisoft werkt naar verluidt aan een remake van Black Flag. Zo beweren twee anonieme bronnen aan Kotaku.
De twee bronnen vroegen Kotaku anoniem te blijven, omdat ze eigenlijk niets mogen zeggen over de remake van Assassin’s Creed IV: Black Flag. Volgens de twee is de remake nog in een vroeg stadium en duurt het nog een aantal jaar voor de game ook daadwerkelijk af is en dus in de handen van fans van de franchise. Een team van Ubisoft Singapore is nauw betrokken bij de game. Deze zelfde studio was ook medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen van de oceaan-technologie uit de franchise.
Assassin’s Creed IV: Black Flag kwam oorspronkelijk uit in 2013 op de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U. De game speelt zich af in de Gouden Eeuw van de Piraterij tussen 1715 en 1722 en volgt de Welse piraat Edward Kenway, de grootvader van Connor, de hoofdpersoon uit Assassin’s Creed III en antagonist Haytham Kenway uit dezelfde game.

Ubisofts Skull and Bones nog geen releasedatum

Ubisoft heeft vooralsnog niet gereageerd op het gerucht. Of de remake dus ook werkelijk in de maak is, is nog even wachten. Voor nu werkt Ubisoft nog hard aan Skull and Bones, de piratengame die in 2017 werd aangekondigd maar ondertussen al twee keer is uitgesteld. Op dit moment heeft de game geen nieuwe releasedatum.
Er staat in ieder geval wel een gesloten bèta gepland voor 25 augustus. Om deze deadline te halen, dwingt studio management van de Singaporese studio om op kantoor te werken in plaats van uit huis, zo blijkt uit een interne email in handen van Kotaku.