Final Fantasy 7 Rebirth is een PS5 exclusive met een specifieke reden

News
dinsdag, 12 juli 2022 om 13:45
final fantasy 7 lanzamientof1585580781
De populaire gamereeks Final Fantasy krijgt er weer een aantal nieuwe titels bij. Final Fantasy 7 Remake krijgt namelijk een vervolg in de vorm van Rebirth, een PS5 exclusive. Ontwikkelaar Square Enix zegt dat die keuze is gemaakt vanwege de SSD.
Ondanks dat de voorganger van Final Fantasy 7 Rebirth, Final Fantasy 7 Remake wel speelbaar is op de PS4, zal het tweede deel alleen speelbaar zijn op de PlayStation 5.
Tijdens een interview met een Japanse publicatie Gamer, zegt Rebirth producent Kitase dat er meerdere factoren zijn waarom Final Fantasy 7 Rebirth alleen naar de PS5 gaat komen. Kitase zegt:

"Het is een PlayStation 5 exclusive vanwege de grafische kwaliteit die de PS5 kan behalen en de SSD snelheid. Omdat het avontuur zich af zal spelen in een wereld na het ontsnappen van Midgar is de laadtijd een extreme bottleneck. Daarom hebben we de PlayStation 5 hardware nodig zodat we de bottleneck kunnen overkomen en de wereld met gemak kunnen verkennen."

Sony loopt al een tijdje te pochen met de SSD van de PlayStation 5, het was zelfs één van de grote features van de next-gen console. Nu gaan we daar echt de waarde van inzien. Mark Cerny, één van de grote breinen achter de PS5, zei dan ook dat de SSD een 'game changer' zou zijn. Cerny denkt ook dat ontwikkelaars games heel anders gaan bouwen omdat ze niet langer vastzitten aan de laatste generatie harde schijven.
Creative Director Tetsuya Nomura zegt dat het tweede deel ook gespeeld kan worden als aparte game, dat is zodat iedereen er van kan genieten. Nomura denkt zelfs dat sommige mensen het leuk zullen vinden om bij Rebirth te beginnen.
Kitase legt nog nadruk op het feit dat er met hoge snelheid gewerkt wordt aan de game en dat het bijzonder is omdat het zo'n grootschalige HD titel is. Het maken van het tweede deel in een trilogie is volgen Kitase lastig, maar het brengt leuke uitdagingen met zich mee. Volgens Kitase zijn het vaak de tweede delen die fan favorites worden.

Nog geen Final Fantasy 7 Remake voor Xbox

Zoals we weten gebruiken de Xbox Series X en S ook SSD technologie, maar Final Fantasy 7 is op die consoles nog niet te spelen. Dat ligt waarschijnlijk aan een exclusiviteitsdeal tussen Square Enix en Sony.

Populair Nieuws