Ubisoft gaat eigen games voortaan uitgeven als Ubisoft Originals

News
dinsdag, 11 mei 2021 om 10:30
the division 2f1575032821
Ubisoft lijkt een voorbeeld te hebben genomen aan streamingdiensten als Netflix, want al haar first party games zullen voortaan uitgegeven worden als Ubisoft Originals. Maar wat betekent dit voor de strategie van de uitgever?
Vorig week heeft Ubisoft een nieuwe free-to-play game aangekondigd dat zich afspeelt in het universum van The Division-games. De oplettende kijker viel het op dat bij de aankondiging van het zogeheten Heartlands de term Ubisoft Original werd gebruikt door de Franse uitgever. Die term is tot die aankondiging nog nooit gevallen.
The Division Heartlands geeft daarmee een startschot, want vanaf nu zullen alle first party games van Ubisoft worden uitgegeven als Ubisoft Original. De volgende Assassin’s Creed games of Far Cry 6 zullen dus ook gelabeld worden met de nieuwe term. Dat laat het bedrijf weten aan Eurogamer.

Wat betekent de verandering voor Ubisoft?

De keuze voor Ubisoft Originals is opvallend voor de uitgever. Hoewel het bedrijf namelijk vrij veel titels elk jaar op de markt brengt, komen al die games uit haar eigen stal. De laatste third party game die Ubisoft heeft uitgegeven stamt alweer uit 2010. Mogelijk is het begin van de Ubisoft Original-lijn een teken dat Ubisoft binnenkort weer begint met het uitgeven van games die niet door haar eigen studio’s zijn gemaakt.