Ubisoft Connect brengt cross-saves en cross-progressie

News
donderdag, 22 oktober 2020 om 10:00
ubisoft connectf1603350631
Ubisoft heeft een nieuw systeem bekendgemaakt dat in de toekomst toepasbaar is op al haar games en services. Ubisoft Connect is de naam van de dienst. Via de service krijgen titels van de fabrikant cross-play en cross-progressie.
Met Ubisoft Connect voegt het Franse bedrijf twee diensten samen: Uplay en Ubisoft Club. Wie inlogt op de nieuwe dienst kan vervolgens gebruikmaken van cross-play en cross-progressie tussen PC, consoles en streamingdiensten. De dienst zal bruikbaar zijn voor nieuwere Ubisoft-titels.
Op 29 oktober lanceert Ubisoft de nieuwe service op PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch. Op een later moment dit jaar komt de service ook naar de next-gen consoles (PS5 en Xbox Series X). Hetzelfde geldt voor streamingdiensten als Google Stadia, GeForce Now en Amazon Luna.
assassins creed valhalla pc 4k

Ubisoft Connect werkt zo

Met Ubisoft Connect kun je dus je opslaggegevens van titels als Assassin's Creed Valhalla en Watch Dogs Legion meenemen naar een ander platform. Stel dat je van Xbox One overstapt naar PlayStation 5. Mocht je Assassin's Creed Valhalla al begonnen zijn op de Xbox One, kun je die opslaggegevens meenemen naar de PlayStation 5-versie van de game. Voorwaarde is wel dat je de game opnieuw aanschaft voor het andere platform.
Voor oudere titels werkt de cross-play en -progressie niet. Wel worden statistieken van oudere multiplayer-titels meegenomen. Deze kun je vergelijken met de statistieken van je vrienden die op andere platformen actief zijn.