UPDATE - Ubisoft verwijdert backwards compatibility claim PS5

News
dinsdag, 01 september 2020 om 9:00
playstation 5 logof1582015874
Al langere tijd heeft Sony aangegeven dat vrijwel alle PlayStation 4 games speelbaar zullen zijn op de PS5. Over eerdere generaties hield Sony zich op de vlakte, waardoor hier behoorlijke twijfel over bestond. Terecht, naar nu blijkt. Op de support pagina van Ubisoft wordt aangegeven dat de games van PS1, PS2 en PS3 niet speelbaar zullen zijn op de PlayStation 5.

Update - Toch wel backwards compatible met oudere PlayStations?

Ubisoft heeft mogelijk voor haar beurt gepraat. De supportpagina waar vermeld werd dat de PS niet backwards compatible zou zijn met PS1, PS2 en PS3 is aangepast. Er wordt nu alleen nog melding gemaakt van de mogelijke upgrade van PlayStation 4 naar PlayStation 5. Ook het cross-generatie multiplayer spelen staat nog benoemd. De pagina voor Xbox upgrade support vermeldt nog steeds volledige compatibiliteit met alle Xbox systemen (zoals ook door Microsoft bevestigd).

Oorsponkelijk bericht

Het is een belangrijk speerpunt van de marketing van Microsoft: De Xbox Series X zal backwards compatible zijn met alle voorgaande Xbox versies. Sony meldde wel dat PlayStation 4 games op de PS5 zullen draaien, maar hield zich stil over de optie om ook games van de eerdere generatie op de PlayStation 5 te kunnen spelen.
Dankzij een supportpagina van Ubisoft is daar nu duidelijkheid over gekomen: Games van de PS1, PS2 en PS3 zullen niet speelbaar zijn op de nieuwe PlayStation 5. Van de volgende generatie Xbox was al bekend dat die ook games van eerdere generaties zou kunnen afspelen en ook dat wordt in een supportpagina van Ubisoft bevestigd.

Geen backwards compatibility voor PS1, PS2 en PS3, wel cross-generatie multiplayer

Het feit dat PS1, PS2 en PS3 games niet speelbaar zullen zijn op de PlayStation 5 zal voor sommigen een teleurstelling zijn. Voor wie toch graag oudere spellen op de PS5 speelt heeft Sony PS Now in de aanbieding, waarbij veel games, waaronder PS2 en PS3 games via streaming speelbaar zijn.
Het antwoord van Ubisoft biedt overigens ook een positief nieuwtje: PS4 spelers zullen het in multiplayer games tegen PS5 spelers op kunnen nemen. De multiplayer functionaliteit zal dus wel cross-generatie zijn. Hoewel dat al wel vermoed werd, is het prettig dat dat hiermee ook bevestigd is.