Deze 8 open world games kun je in 2020 verwachten

  Het is een bijzonder jaar geworden dankzij het coronavirus en de gevolgen die daardoor zijn ontstaan. Het liefst wil je dan ook wegdromen in andere werelden en gelukkig zijn er games die je daarbij kunnen helpen. Deze open wereld games verschijnen nog in 2020 en bieden jou de ideale manier om te ontsnappen van de realiteit.

  Ghost of Tsushima

  Releasedatum: verschenen

  Gezien we in chronologische volgorde de games voor je op een rijtje zetten, trappen we af met Ghost of Tsushima. De nieuwe game van Sucker Punch staat op de planning voor 17 juli 2020 en belooft het ideale uitstapje te worden naar het oude Japan. Je moet dan wel Hunnen verslaan en met als dodelijke wind over het eiland Tsushima razen, maar dat mag ook wel gezien je de rol van een ninja inneemt.

  In deze open world moet je op bijzondere wijze navigeren, namelijk door gebruik te maken van de windrichtingen. Deze kun je als de Ghost van Tsushima lezen, wat de gameplay al snel onderscheidt van andere open world games. Tevens zal de game uitdagende gevechten bieden waarbij een slag van de katana je dood kan betekenen. Tel daar bloedmooie graphics en een speciale film-modus op en je hebt een titel die veelbelovend klinkt.

  Inmiddels is de game verschenen op de PlayStation 4. Onze review kun je hier lezen.

  Mafia Trilogy

  Releasedatum: 28 augustus 2020

  Van het oude Japan schakelen we over naar eerste helft van de 1900’s in de Verenigde Staten. Het start allemaal in de jaren ‘30 en het avontuur van Tommy Angelo die onbedoeld in de maffiawereld terecht komt. De oorspronkelijke game is als remake behandeld en heeft een nieuwe laag verf gekregen die anno 2020 bij iedereen gewend is.

  Toch biedt de titel meer dan alleen het eerste avontuur, want Mafia 2 en Mafia 3 zitten ook in deze collectie. Dit betekent dat je ook op stap mag in de straten van New York anno de jaren ‘40 en dat je met Lincoln Clay eind jaren ‘60 zelf je eigen imperium opbouwt. De drie titels zijn tezamen het prijskaartje meer dan waard en bieden je de ideale manier om even te ontsnappen uit de realiteit.

  Cyberpunk 2077

  Releasedatum: 19 november 2020

  De klapper van het jaar is recentelijk opnieuw uitgesteld, maar belooft nog steeds de moeite waard te worden. Cyberpunk 2077 is de nieuwe game van CD Projekt RED, de studio achter de befaamde The Witcher-games. Nadat het derde deel de Poolse studio op de kaart zette als het om open-werelden gaat, belooft de nieuwste game nog groter en diverser te worden.

  Dit keer speelt de game zich in het futuristische Night City plaats, waarin mechanische upgrades voor je lichaam net zo gemakkelijk te verkrijgen zijn als een pak melk in de supermarkt. Als V ga jij de gevaarlijke straten van Night City op, want een huurmoordenaar moet ook aan zijn centen komen. Wanneer je al snel wordt opgejaagd, begint een dodelijk avontuur boordevol actie en Keanu Reeves.

  Assassin’s Creed Valhalla

  Releasedatum: 2020

  Hoewel we durven te gokken dat Assassin’s Creed Valhalla voor Cyberpunk 2077 verschijnt, heeft de game officieel nog geen releasedatum. Tot die tijd is een vage 2020 het enige waar we mee uit de voeten kunnen, maar dat is prima. Assassin’s Creed Valhalla ziet er fantastisch uit en lijkt het wachten meer dan waard te zijn.

  Dit keer doen we de tijd van de vikingen aan die in oorlog zijn met Engeland wegens het vruchtbare land. Het belooft een avontuur vol actie te worden, waarbij vikingschepen, bijlen en schilden de dagelijkse kost zijn. Ook is het verborgen mes, het iconische wapen in de reeks, weer van de partij. Nu alleen nog die releasedatum en dan zijn we helemaal klaar om aan de slag te gaan als viking!

  Marvel’s Spider-Man Miles Morales

  Releasedatum: 2020

  Ook voor Marvel’s Spider-Man Miles Morales staat een vage releasedatum van 2020 op de planning. Toch is er een extreem grote reden om nu al naar de game uit te kijken, namelijk het feit dat de game op de PlayStation 5 lanceert. Miles Morales slingert als Spider-Man naar de nieuwe consoles met zijn geheel eigen game.

  De game wordt ontwikkeld door Insomniac Games, de studio achter Marvel’s Spider-Man, en borduurt voor op het verhaal van de PS4-game uit 2018. Miles is nu klaar om zijn eigen krachten te ontwikkelen en om de straten van Harlem te beschermen. In de koude winter die New York plaagt, moet hij dit dan ook gaan doen en we staan nu al te popelen om daarmee aan de slag te gaan.

  Ubisoft

  Watch Dogs Legion

  Releasedatum: 29 oktober 2020

  Ubisoft noemen we ook wel de koning van de open world games vanwege het grote aantal open world games dat het bedrijf jaarlijks op de markt brengt. Assassin’s Creed, Ghost Recon, The Division en natuurlijk ook Watch Dogs. Van laatstgenoemde staat een nieuw deel op de planning voor 2020, namelijk Watch Dogs Legion.

  Ditmaal breng je een bezoekje aan het dystopische Londen dat is omgetoverd tot surveillancestaat. Het is aan jou om een leger van hackers op te bouwen en de Britse stad om te toveren tot je eigen speeltuin. Letterlijk iedere NPC kun jij namelijk rekruteren om onderdeel van je leger te maken. Sterker nog, je kunt spelen als ieder personage in de game!

  Gods & Monsters

  Releasedatum: 2020

  Niet alleen Watch Dogs Legion heeft een vage releasedatum van 2020, want voor Gods & Monsters, die andere open world game van Ubisoft, geldt hetzelfde. Waar Watch Dogs Legion een open wereld vol geweld en griezels bevat, heeft Gods & Monsters vrolijkheid en plezier voor ogen.

  Met een kleurrijke artistieke stijl en cartoonachtige figuren wordt je getransporteerd naar de tijd waarin goden hun krachten verdeelden aan strijders die het tegen mythische wezens op moeten nemen. Veel over Gods & Monsters heeft Ubisoft verder nog niet bekendgemaakt. De kans is dan ook reëel dat de game naar 2021 wordt uitgesteld, maar we hopen stiekem dat dit niet het geval is.

  Dying Light 2

  De weg naar Dying Light 2 is onwijs lang geweest, maar nog steeds niet voorbij helaas. De game zou oorspronkelijk begin dit jaar verschijnen, maar werd door ontwikkelaar Techland uitgesteld. Een nieuwe datum werd niet gegeven door het bedrijf. Toch verwachten we de game nog wel dit jaar.

  Het tweede deel in deze first-person actiegame speelt zich vijftien jaar na het origineel af en legt de keuzes in de handen van de speler. Hoe het verhaal zich in de Moderne Middeleeuwen afspeelt, hangt af van jouw keuzes. Verschillende facties strijden voor het laatste water, de straten zijn in handen gevallen van bendes en zombies plagen de nacht. Aan jou om een pad naar vrede te vinden in deze meedogenloze wereld.

  Dit artikel is op 10 augustus 2020 bijgewerkt.

  Ghost of Tsushima

  Verkijgbaar vanaf 17 july 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.