Uber laat je straks ook ov, vluchten en hotels boeken

News
donderdag, 07 april 2022 om 13:30
pexels freestocksorg 34239f1649329566
We kennen Uber natuurlijk als taxi- en voedselbezorgingsdienst, maar als het aan het bedrijf ligt wordt de app straks flink uitgebreid. Uber wil het namelijk mogelijk maken voor reizigers om bussen, treinen en vliegtuigen te boeken in de app.
Het bedrijf gaat de nieuwe functies testen in het Verenigd Koninkrijk. Aanbiedingen van reispartners worden geïntegreerd in de app van Uber. Het bedrijf wil zo een ‘one-stop winkel deur-tot-deur reiservaring’ aanbieden. ‘’Je kunt al een aantal jaren ritten, fietsen, bootdiensten en scooters boeken op de Uber-app, dus het toevoegen van treinen en bussen is een natuurlijke vooruitgang,’’ aldus Jamie Heywood, de eindverantwoordelijke van Uber in het Verenigd Koninkrijk, Noord- en Oost-Europa. Ook wil het bedrijf op termijn hotelboekingen aanbieden.

Samenwerking Booking.com en Expedia

Voor de uitbreiding van de dienstverlening gaat Uber samenwerken met externe boekingskantoren. Welke ticketplatformen dat zijn heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt. Volgens Bloomberg zou het onder andere om Booking.com en Expedia gaan. Bij dat laatste bedrijf diende Uber CEO Dara Khosrowshai jarenlang als topman. Het bedrijf verdient geld door een servicevergoeding te innen op de boekingen.
Het bedrijf biedt de diensten dus niet zelf aan, maar geeft aan dat het aanbod een ‘naadloze ervaring’ creëert voor het boeken van een breed scala aan reisopties naast het boeken van ritten naar bijvoorbeeld het station of de luchthaven.
De trein- en busreserveringen zijn vanaf deze zomer in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar op de app. Het boeken van vluchten en hotelreserveringen wordt mogelijk later dit jaar nog gelanceerd.

Populair Nieuws