Twitter vindt PS5 DualSense de beste controller ooit

News
maandag, 28 maart 2022 om 14:15
dualsensef1589527352
Als meest directe verbinding tussen jou en je game is een goede controller van groot belang. Veel gamers hebben dan ook pittige meningen over hun favoriete controller. Volgens een reeks polls op Twitter is de DualSense van de PS5 de beste controller ooit.
Met de PS5-generatie heeft Sony één van de grootste veranderingen aan haar controllers doorgevoerd. Er is bijvoorbeeld een groot verschil in ontwerp. Daarbij heeft Sony ook een aantal features toegevoegd om het opgaan in een spel te bevorderen, zoals haptische feedback en adaptive triggers. Sony blijft de controller bovendien aanpassen.
Dat alles valt bij veel gamers die een PS5 hebben kunnen bemachtigen goed in de smaak. Hier en daar werd de controller al de beste controller ooit genoemd. Via een reeks polls van BAFTA Games wordt dit nu bevestigd.
De prestigieuze Britse awards show heeft via Twitter een toernooitje opgezet waarin iedereen steeds kon stemmen op de beste van twee controllers. Dat is uiteraard een grotendeels ludieke actie, maar toch heeft de DualSense wat pittige competitie verslagen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Gamecube-controller, die ook nog altijd als zeer comfortabele en populaire controller gezien wordt.

PS5 nog steeds lastig te krijgen

Ondanks de populariteit van de controller zullen veel gamers hem nog altijd niet in handen hebben gehad. De PS5 is namelijk ruim een jaar na lancering nog steeds moeilijk te krijgen. De meningen zijn verdeeld over hoe lang dat nog aanhoudt, maar het lijkt erop dat er voorlopig nog geen einde aan het tekort komt.

Populair Nieuws