Twitter verbiedt 5G en coronavirus complottheorieën

News
donderdag, 23 april 2020 om 17:00
twitter 1795652 1920f1631089781
Twitter gaat de verspreiding van complottheorieën over 5G en het coronavirus verbieden, meldde het bedrijf op zijn blog. Alle berichten die mensen oproepen tot actie, infrastructuur beschadigen of vernietigen of maatschappelijke onrust zullen worden verwijderd.
Social Media is waar de plek meeste complottheorieën verschijnen en zich verspreiden. Twitter wil het verspreiden van waanideeën tegen gaan en staat op het platform daarom ook geen complottheorieën meer toe.
Twitter noemt als voorbeeld berichten die beweren dat supermarkten stoppen met bevoorraden en oproepen dat mensen daar zo snel mogelijk heen moeten om te hamsteren.

5G en het coronavirus

Er bestaan al redelijk veel theorieën over dat 5G het coronavirus zou hebben veroorzaakt. Hoewel dit pure onzin is, zijn er genoeg mensen die dit geloven en zo ook delen op social media. Beweringen als “5G leidt tot het coronavirus - vernietig alle zendmasten!” zijn voortaan verboden op Twitter.
In Nederland is tot nu geprobeerd om ongeveer zeventien zendmasten te beschadigen of vernietigen. Er zijn meerdere verdachten op beeld vastgelegd, maar er is nog niemand aangehouden. Of hun motief dan ook daadwerkelijk zorgen om 5G en het coronavirus waren, is nog niet duidelijk.

Populair Nieuws

Laatste Reacties