Lek in mailapp van Apple ontdekt

News
donderdag, 23 april 2020 om 17:45
apple uitgelichtf1587024271
Een lek in de email app van Apple maakt het voor hackers makkelijk om iemands iPhone of iPad over te nemen. De kwetsbaarheid van het lek werd ontdekt door het Amerikaanse bedrijf ZecOps. Apple laat weten dat een er een nieuwe update klaarstaat voor iPhones en iPads. De update zou het lek moeten wegnemen.
Hackers zouden een mail kunnen sturen dat veel werkgeheugen vraagt, waardoor de mail app van Apple trager zou worden, vastlopen en opnieuw moeten worden opgestart. Volgens ZecOps zou dit voor hackers de deur openen om informatie uit de mail app te stelen.

Kwetsbaarheid

De informatie die uit de e-mails gestolen kunnen worden zouden gaan om details over contacten, foto’s, documenten en overige gevoelige informatie. Tot de meest recente versie van Apples besturingsysteem iOS 13 zou dit lek aanwezig zijn.
Het bedrijf ontdekte het lek toen het voor een klant onderzoek deed. Dit onderzoek vond eind 2019 plaats en was gericht naar geavanceerde cyberaanvallen. Volgens ZecOps wordt het lek sinds 2018 actief misbruikt, de hacker is nog onbekend