Twitter komt met exclusieve, betaalde Tweets via Super Follow

News
maandag, 01 november 2021 om 17:30
twitter 1795652 1920f1631089781
iOS-gebruikers kunnen nu iemand een Super Follow geven op Twitter. Hiervoor betaal je maandelijks om exclusieve tweets te zien van jouw favoriete Twitteraars.
Alle iOS-gebruikers op Twitter kunnen nu iemand een Super Follow geven. De functie was in september al gelanceerd, maar was alleen voor mensen in de Verenigde Staten en Canada. Nu is de feature dus wereldwijd uitgerold. Met Super Follow kunnen Twitteraars geld verdienen door exclusieve content te maken voor Twitter, waarvoor mensen zich maandelijks moeten abonneren.
Als je Super Follow content wil maken moet je wel voldoen aan een paar eisen. Zo moet je ouder dan 18 zijn, minimaal 10.000 volgers hebben en 25 keer hebben getweet in de afgelopen maand. Als je verzoek is geaccepteerd voor een Super Follow, moet je elke maand 25 tweets plaatsen om de Super Follow te behouden.
In de eerste twee weken is er met de Super Follow volgens SensorTower 6000 dollar opgebracht in de Verenigde Staten. In Canada was dit minder, namelijk 600 dollar. Content creators hebben zelf de keuze uit drie prijsklassen om te vrageg van hun abonnees, namelijk $2,99, $4,99 en $9,99 per maand. Hoeveel de prijs zal zijn in de EU is nog niet bekend.
Gebruikers met een Super Follow-abonnement krijgen 97 procent van hun inkomsten uitbetaald, de overige 3 procent houdt Twitter zelf voor hun rekening. Als een gebruiker 50.000 dollar verdient, krijgt die persoon maar 80 procent van zijn of haar inkomen en zal het aandeel van Twitter worden verhoogd.

Betaalde Twitter functies

Eerder dit jaar kwam het social media-platform ook al met Twitter Tips, hiermee kun je gebruikers een eenmalige donatie geven. De test is momenteel nog bezig en alleen toegankelijk voor accounts van bijvoorbeeld journalisten en creators. Verder kunnen mensen nu geld betalen voor een live audioroom van Space, die functie heet Ticketed Spaces.
Twitter zegt bezig te zijn om deze functie ook naar Android en de webversie te brengen. Wanneer die versies gelanceerd zullen worden is nog niet bekend.