Twitter gaat de strijd aan tegen fake news over het Coronavirus

News
vrijdag, 31 januari 2020 om 9:34
aantal twitter gebruikers hoger dan eind 2018 149909
In het tijdperk van informatievoorziening worden we om de oren gegooid met nieuwsberichten, waarbij er steeds vaker een loopje wordt genomen met de waarheid. Om fake news over het Coronavirus te bestrijden, is Twitter bezig om betrouwbare berichten te promoten.
Facebook heeft al meerdere malen laten merken dat het geen zin heeft om fake news te gaan bestrijden, maar Twitter zet zich nu in om in ieder geval de nieuwsvoorziening over het Coronavirus zo betrouwbaar mogelijk te maken. Op haar website laat het bedrijf weten op welke manier het valse informatie probeert tegen te gaan.
Volgens Twitter zijn op het moment nog geen gecoördineerde pogingen om fake news over het virus te verspreiden, zoals dat bijvoorbeeld eerder wel het geval was met de Amerikaanse verkiezingen. Toch blijft het bedrijf paraat staan en verwijdert het actief gebruikers die bezig zijn met ‘kwaadwillig gedrag’.
Voor wie op zoek is naar betrouwbare informatie kan volgens Twitter zoeken naar #coronavirus, als een verlengde van het eerder geïntroduceerde #KnowTheFacts.

Populair Nieuws

Laatste Reacties