10 PS5 games die we binnen een jaar willen spelen!

  De geruchten rondom de PlayStation 5 zijn er in allerlei soorten en maten, maar officieel weten we nog vrij weinig. Wel zijn er een aantal verwachtingen over de console, maar vandaag gaan we een stapje verder. Deze PS5 games willen we binnen een jaar op de nieuwe Sony-console spelen!

  We hebben het in deze lijst over PS5 games die we graag willen zien over titels die zowel al op de PlayStation 4 beschikbaar zijn als titels die we snel hopen te zien na de release van de PS5. Dat we het hier over titels hebben die officieel nog niet zijn aangekondigd en waarvan het überhaupt onduidelijk is of er een vervolg komt. Wel hebben we duidelijke redenen waarom we deze games willen zien op de PS5 en laten we daarom maar gelijk met een goede titel binnenkomen!

  10. Vervolg op Ratchet & Clank (2015)

  Laten we gelijk maar goed binnenkomen, want een vervolg van Ratchet & Clank zou niet misstaan. De titel die in 2015 nieuw leven ingeblazen werd scoorde hoge ogen en dat is wel begrijpelijk. Er werd een onwijs toffe titel neergezet die er bloedmooi uitzag en je een vernieuwde versie van het oorspronkelijke verhaal voorschotelde.

  Een tweede deel leek dan ook logisch voor de PlayStation 4 gezien de verkoopcijfers ook niet mis waren, maar helaas bleef het vervolg tot nog toe uit. Wel gingen er geruchten rond over een vervolg dat nog dit jaar op de PS4 uit zou komen, maar gezien de doodse stilte vanuit Sony en het feit dat er nog twee grote titels op de planning staan dit jaar hopen we dat de game lekker opschuift en als een van de PS5 games verschijnt.

  9. Rocket League

  De volgende in onze lijst met PS5 games die we willen zien is Rocket League. Dat lees je goed, deze oude titel uit 2015 hopen we binnen een jaar op de volgende console van Sony te zien. Dit heeft dan ook een goede reden, want de game wordt tot op de dag van vandaag nog steeds goed ondersteund.

  Het model van vele ongoing-games wordt namelijk goed gehanteerd waardoor er iedere week nieuwe uitdagingen worden voorgeschoteld met een (gratis) Rocket Pass. Je kunt natuurlijk ook voor de Premium-variant kiezen die je een tientje kost, maar daarmee krijg je wel constant nieuwe cosmetische voorwerpen waarmee je je auto kunt aanpassen. De game naar de PS5 brengen lijkt dan ook een goede zet. Al helemaal omdat de game dan eindelijk zijn splitscreen-functie kan optimaliseren.

  8. Final Fantasy XIV

  Plek acht wordt ingevuld door de reusachtige MMO Final Fantasy XIV die bij iedere uitbreiding steeds beter lijkt te worden. Waar men op het moment nog geniet van Shadowbringers, zijn de crossovers met andere bekende, Japanse games ook een welkome toevoeging waar menig van een gat van in de lucht springt. Kijk maar naar de recente NieR-crossover als voorbeeld.

  Het zou Square Enix dan ook niet misstaan om de game opnieuw uit te brengen op de PlayStation 5. Met deze potentiële ‘Complete Editie’ van de game worden nieuwkomers aangespoord om in te stappen nu de game op de volgende generatie beschikbaar is en kunnen fans die al jaren spelen via een upgrade bijvoorbeeld voor een klein prijsje overstappen naar de volgende console.

  7. De terugkeer van Uncharted

  Als we de PS5 willen inluiden met een absolute topper, hopen we op de terugkeer van Uncharted op de volgende generatie. Het liefste hopen we dat deze titel wederom door Naughty Dog wordt gemaakt, maar daar gaan we niet per se vanuit. We kunnen ons goed voorstellen dat de game dit keer door een andere studio wordt ontwikkeld, waarbij Naughty Dog slechts als producent een rol heeft.

  We hopen dan ook niet op de terugkeer van Nathan Drake gezien zijn verhaal op sublieme wijze werd afgesloten in Uncharted 4: A Thief’s End. In plaats daarvan hopen we dat het verhaal via zijn dochter verder gaat of dat er juist een heel nieuw personage opduikt. Zolang de game zich maar in de wereld van Uncharted afspeelt en er lichte verwijzingen zijn naar de voorgangers zijn we blij met een tof blockbuster-avontuur.

  6. Cyberpunk 2077

  De volgende in onze lijst met PS5 games die we binnen een jaar willen zien is Cyberpunk 2077. Hoewel de game in september verschijnt op de PlayStation 4 hebben we wel een goede reden om de game snel terug te zien op de PS5. Er wordt namelijk aan een online-aspect van Cyberpunk 2077 gewerkt en het lijkt ons een prima plan om deze toe te voegen aan de PS5-editie.

  Als deze ook maar een beetje lijkt op GTA Online doet CD Projekt RED er goed aan om de multiplayer aan Cyberpunk 2077 toe te voegen op de volgende generatie. GTA Online zorgt er immers voor dat de game nog steeds als warme broodjes over de toonbank vliegen. Als Cyberpunk via een soortgelijke manier kan profiteren en dubbel kan verdienen, zou dat zeker geen slechte zet zijn. Al helemaal omdat de game er waarschijnlijk alleen maar beter uit gaat zien.

  Jorge Figueroa

  5. Marvel’s Spider-Man 2

  Zo halverwege deze lijst met PS5 games die we willen zien zijn we aangekomen bij Marvel’s Spider-Man 2. Insomniac heeft het er in onze dromen maar druk mee, want we zouden ook graag willen zien dat Spider-Man 2 er al snel aankomt. Het eerste deel is een van de bestverkochte games op de PS4 als het om exclusieve titels aankomt en het is dan ook niet verwonderlijk dat we een vervolg willen.

  Het eerste deel liet de deur hier wagenwijd voor open en dook zelfs met de DLC’s verder in dit idee. Zonder iets weg te geven raden we fans van het eerste deel aan om in ieder geval de DLC te spelen, omdat ze anders mogelijk wat details missen die in deel twee aan bod kunnen komen. Natuurlijk is het nog maar de vraag of we de game daadwerkelijk in het eerste jaar kunnen verwachten, maar hopen kunnen we zeker.

  4. Fortnite/Apex Legends

  Voor de vierde plaats kunnen we eigenlijk een muntje opgooien, dus hebben we beide grote battle royale titels maar op deze plek gezet. Zowel Fortnie als Apex Legends mogen op de PS5 niet ontbreken gezien een groot deel van de spelersbasis in ieder geval een van de twee games dagelijks speelt. Sony zou dan ook een probleem hebben als de games achterblijven op de oude console.

  Als iedereen de game op de PS4 blijft spelen hebben ze geen reden om over te stappen op de PS5 en dat is natuurlijk niet waar Sony op zit te wachten. De games zo snel mogelijk lanceren op de PS5 lijkt dan ook de beste keuze. Dan kunnen er uiteindelijk ook bundels aangeboden worden met Fortnite of Apex Legends waarbij je gelijk een bepaald aantal munten krijgt dat je in de game kunt uitgeven.

  3. Bloodborne 2

  Het brons in onze lijst met PS5 games die we snel willen zien gaat naar een vervolg op Bloordborne dat we voor het gemak maar even Bloodborne 2 noemen. De trouwe fans die vanaf de release al op deze titel hebben zitten wachten doen dit nu al zo’n vijf jaar en nog steeds lijkt er geen vervolg aan te komen. In de tussentijd heeft From Software genoeg andere titels uitgebracht, maar geen had het gothische sausje dat Bloodborne zo uniek maakte.

  Of de game daadwerkelijk ook in ontwikkeling is, is ook nog maar de vraag. Op het moment is de studio eerst bezig met de ontwikkeling van Elder Ring in samenwerking met George R.R. Martin. Een tweede project dat gelijktijdig in ontwikkeling is, lijkt dan lastig.

  Ons onderbuikgevoel zegt dat dit toch wel het geval is, gezien From Software wel vaker titels heeft gemaakt die kort op elkaar uitkwamen. Denk maar terug aan Dark Souls II, de remaster voor PS4 en Xbox One, Bloodborne en Dark Souls III. Al deze games kwamen in een tijdspanne van twee jaar uit.

  2. Het vervolg op Horizon: Zero Dawn

  Naast een vervolg op Bloodborne 2 hopen we ook dat een vervolg van Horizon: Zero Dawn als een van de eerste PS5 games op de markt verschijnt. Het origineel liet de deur wagenwijd open voor een vervolg en als we de vacatures bij Guerrilla Games in de gaten houden lijkt het er ook op alsof de game in ontwikkeling is.

  De PS5 zou voor een nog mooiere wereld kunnen zorgen, terwijl we wederom met Aloy op pad gaan om de wereld te ontdekken. Vooral hopen we wat meer over de geschiedenis van de wereld te achterhalen, maar als we de hints in deel 1 mogen geloven gaat dat wel goedkomen. Nu maar bidden dat de game kort na de release komt.

  1. God of War 2

  Het goud in deze lijst met PS5 games die we snel willen zien is natuurlijk God of War 2. Net als eerdere, potentiële sequels liet ook het epos van Santa Monica Studios de deur open voor een vervolg. Sterker nog, een vervolg werd eigenlijk al in de game bevestigd zodra je na je epische reis terugkeert naar je blokhut. De boodschap is duidelijk en dat belooft een hele toffe game te worden.

  Tevens liet Cory Barlog, de regisseur van God of War (2018), al doorschijnen dat hij plannen had voor nog vijf titels al liet hij kort daarna weten dat vijf games wel veel van het goede is. Wel liet hij weten dat de productie van nog een God of War-game volgens hem een stuk sneller zou moeten verlopen. Het zou dan ook maar zo kunnen dat we de game veel sneller zien dan we gedacht hadden.

  Welke PS5 games hoop jij zo snel mogelijk te zien? Laat het ons weten in de reacties!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.