10 PlayStation sequels die de PS5 next-gen kunnen laten winnen

  Hoewel we nog maar weinig weten over de daadwerkelijke release van de PlayStation 5 kunnen we al wel flink speculeren over welke games Sony uit moet brengen. Specifiek hebben we het over PlayStation sequels die ervoor kunnen zorgen dat Sony de volgende generatie wint. Het Japanse bedrijf staat nu aan de top en met deze PlayStation sequels kan de PS5 ook next-gen winnen!

  God of War 2

  We trappen deze lijst af met de meest voor de hand liggende game die je in deze lijst met PlayStation sequels tegen gaat komen. Natuurlijk moeten we het eerst over God of War hebben. De 2018 reboot/sequel van Santa Monica Studio bracht een dode serie terug als één van de vlaggenschepen van de PlayStation 4 met een fantastisch verhaal over vaderschap en verantwoordelijkheid dat dankzij de PS4 onwijs mooi oogde.

  Combineer dat met geüpdatete gameplay en een revolutionaire cameratechniek en je hebt een meesterwerk in gaming in handen. Nu liet de nieuwe titel uit 2018 ook nog eens de deur open voor een vervolg en dat verwachten we dan ook op de PS5. Cory Barlog, regisseur van God of War (2018), liet eerder al weten ideeën te hebben voor een vervolg en dat hij de games sneller wilde produceren. Tijd voor Kratos op de PS5!

  InFamous 4

  Een andere serie die wat meer liefde verdient is InFamous. Deze superhelden/schurken open wereld titel zag slechts één game (uitbreiding First Light niet meetellende) verschijnen op de PlayStation 4 en dat in de vroege dagen van de levenscyclus van de PS4. In 2014 kwam InFamous: Second Son uit en hoewel deze niet de hoogste ogen wist te gooien, is de serie rijp voor meer delen.

  Ontwikkelaar Sucker Punch zou zelfs de route van God of War op kunnen gaan en een reboot/sequel ontwikkelen die zich een flinke tijd afspeelt na de gebeurtenissen van InFamous: Second Son. Laat Delsin in de achteruitkijkspiegel en breng Cole MacGrath, de held/schurk van de originele twee PS3-games, terug in de hoofdrol.

  Gezien de InFamous-games al een stripboekstijl hadden, past de reboot perfect binnen de stripboekenwereld. Daarin worden series constant gereboot om een tof nieuw verhaal te vertellen. Voor Cole hoeft dat niet anders te zijn, al achten we de kans op een vervolg voor nu nog wat laag. Ghost of Tsushima is immers bijna uit en als Sucker Punch graag verder wil met deze nieuwe IP kunnen we ook goed zien dat daar een vervolg van komt in plaats van deze PlayStation klassieker.

  Horizon Zero Dawn 2

  Een game waarvan we vrij zeker weten dat deze in ontwikkeling is, is een vervolg op Horizon Zero Dawn. De Nederlandse studio Guerrilla Games liet eerder al weten op zoek te zijn naar een aantal werknemers dat goed is met open wereld games en omdat het avontuur van Aloy de enige open wereld game van de Nederlandse studio is, lijkt een aankondiging slechts een formaliteit. Gelukkig is dat prima, want een vervolg op de game zien we wel zitten.

  Het eerste deel eindigde met een flinke cliffhanger die schreeuwde om een nieuw avontuur met Aloy en de robotische dino’s. Nu er al drie jaar voorbij zijn gegaan, lijkt het dan ook tijd om met een vervolg aan te komen. We vermoeden dat we dat nog niet gezien hebben zodat Sony de game kan onthullen in combinatie met de volgende console om ons allemaal weg te blazen.

  Bloodborne 2

  Naast dat we een tweede deel van Horizon verwachten als één van de PlayStation sequels die de PS5 tot een daverend succes kunnen maken, is een vervolg op Bloodborne een andere goede manier om de hardcore gamers aan te spreken. Het gothiek stijltje van Bloodborne in combinatie met de Dark Souls-gameplay sprak een grote groep gamers aan en heeft ervoor gezorgd dat fans bijna vijf jaar later nog steeds om een vervolg schreeuwen. Tot op de dag van vandaag heeft FromSoftware hier alleen nog geen gehoor aan gegeven.

  In plaats daarvan werden er tal van andere titels onthuld en uitgebracht die ook allemaal hoge ogen scoorden. Met de PS5 in aantocht voelt dit als het ideale moment om de game te onthullen en Sony zal dit waarschijnlijk ook wel weten. Door de game voor de PS5 aan te kondigen wordt een belofte gemaakt voor de toekomst waarmee de hardcore gamers alvast met een gerust hart de PS5 in huis kunnen halen.

  Uncharted 5

  Op het eerste gezicht lijkt het een controversiële keuze om een vijfde Uncharted te maken, maar niets is minder waar. Het avontuur van Nathan Drake is afgelopen, maar dat wil niet zeggen dat er geen avonturen meer verteld kunnen worden in deze wereld. Integendeel zelfs, The Lost Legacy bewees dat er juist nog genoeg ruimte is om Uncharted-games te maken.

  Hoewel we niet per se zitten te springen om The Lost Legacy 2 zou een avontuur met een zeker persoon uit Uncharted 4: A Thief’s End ons niet misstaan. We bedoelen natuurlijk dat personage dat op het einde van de game wordt geïntroduceerd. Daarmee liet Naughty Dog de deur wagenwijd open voor een toekomst voor de serie.

  Een toekomst die van ons aan het einde van de PS5 generatie mag komen. Het laten rijpen van deze reeks om deze bij het tien-jarige jublieum van Uncharted 4 terug te laten keren met deel 5 zou namelijk voor een gigantische reactie zorgen bij PlayStation fans. Dat lees je goed. In 2026 mag wat ons betreft een vijfde Uncharted uitkomen.

  Ratchet & Clank 2

  Een andere titel die alweer uit 2016 stamt is Ratchet & Clank. De reboot kwam samen met een geflopte bioscoopfilm uit, maar in tegenstelling tot de film is de game steengoed. Het is dan ook bizar dat er nooit een vervolg uitkwam voor de game.

  In plaats daarvan bracht Insomniac Games Marvel’s Spider-Man uit (daarover later meer), maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een vervolg van Ratchet & Clank er niet zou moeten komen. Het zou juist een slimme zet zijn van Sony, omdat Ratchet & Clank één van de iconische reeksen is van PlayStation.

  Voor een nieuwe generatie wil je dit icoon eigenlijk niet links laten liggen. Er gaan dan ook al wat geruchten in de ronde over een tweede deel dat dit jaar eigenlijk al uit had moeten komen voor de PS4. Dat kan nog steeds gebeuren, maar wij denken dat de game is uitgesteld wegens de vertraging van The Last of Us Part II. Dat zorgde op diens beurt namelijk ook voor het uitstel van Ghost of Tsushima volgens insiders en het zou ons dan ook niets verbazen als Ratchet & Clank later dit jaar ineens opduiken met een nieuwe titel.

  Gran Turismo 7

  Het is algemeen bekend dat de PlayStation 3 generatie niet de meest succesvolle periode was voor Sony. Gelukkig wist Sony veel spelers geboeid te houden met Gran Turismo 5. Sindsdien zijn er nog twee titels in de racereeks uitgekomen, waarvan de laatste in 2017.

  Het lijkt dan ook tijd voor een nieuwe titel in de befaamde reeks en geen betere plek om deze te onthullen dan bij het PlayStation 5 Reveal Event. Hier wil je als uitgever een scala van genres presenteren en laten zien dat de PS5 van alle markten thuis is. Met Gran Turismo 7 kan Sony dit goed doen en de racefanaten bedienen. Het Japanse bedrijf moet immers concurreren met Microsofts befaamde Forza-serie!

  Marvel’s Spider-Man 2

  Net las je al over een vervolg van Ratchet & Clank dat we graag op de PlayStation 5 willen zien. De grootste doorn in het oog van een vervolg op Ratchet & Clank is een vervolg op Marvel’s Spider-Man. Het origineel uit 2018 is één van de best verkopende PlayStation exclusieve titels aller tijden en liet de deur open voor een vervolg.

  Sterker nog, de DLC die later uitkwam bouwde voort op het verhaal en liet nog meer sporen achter die in een tweede deel goed uitgewerkt kunnen worden. We verwachten dan ook dat deze PlayStation sequel in ontwikkeling is en hoge prioriteit heeft voor Insomniac Games. Sony kocht in 2019 niet zonder reden de studio en wil de getalenteerde studio nog gerichter inzetten om hun portfolio aan te sterken voor de strijd om next-gen.

  PlayStation All-Stars Battle Royale 2

  Van een titel waarvan we vrij zeker zijn dat deze in ontwikkeling is, gaan we door naar een vergeten game die met een tweede deel maar zo het schip recht zou kunnen trekken. We hebben het over de mislukte Super Smash Bros-titel van Sony: PlayStation All-Stars Battle Royale. De PS3-game deed veel goed, maar liet op cruciale onderdelen helaas wat steken vallen.

  Met een tweede deel zou Sony van haar fouten kunnen leren en de belangrijkste mechanic die voor de mislukking zorgde kunnen omgooien. Waar je in het origineel niet durfde om de basis van Super Smash Bros over te nemen, moet het vervolg dit juist doen om fans terug te winnen. Voor een tweede ronde heeft Sony daarnaast een stuk meer personages om uit te kiezen dankzij een grote reeks succesvolle games. Tijd om deze nieuwe iconen het strijdveld te laten betreden met de klassiekers die Sony naar de top brachten!

  Knack III

  Hoewel Sony een aantal klassieke reeksen heeft die mogelijk deze laatste plek op deze lijst met PlayStation sequels, moeten we toch kiezen voor een vervolg op Knack. Een goed argument valt te maken voor Days Gone 2, maar toch weet Knack al sinds de start van de PS4 generatie een hardcore achterban te hebben door de absurditeit van de game.

  Online zijn kreten te vinden over hoe Knack de god is onder video game personages en hoewel iedereen weet dat dit een grap is, bracht Sony in 2017 toch een vervolg uit van de blokkerige held. Het tweede deel werd al een stuk beter ontvangen en opnieuw groeide de achterban van de Knack fanclub. Eigenlijk is het dan ook een schade als dit (grap)icoon van de PS4 niet de overstap maakt naar de PlayStation 5.

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.