Disney+ evenement gecanceld vanwege coronavirus!

News
donderdag, 05 maart 2020 om 11:02
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1620124486
Walt Disney Company was van plan om haar nieuwe streamingdienst Disney+ voor veel Europse landen te lanceren. De lancering zelf zou in Engeland plaatsvinden, maar vanwege het coronavirus heeft Disney dit evenement gecanceld.
In Nederland hebben wij al een paar maanden kunnen genieten van Disney+, wij waren dan ook een van de eerste 'test' landen. Maar veel Europese landen hebben iets langer moeten wachten. Landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië kunnen vanaf 24 maart ook eindelijk van de streamingdienst gebruik maken. Om dit te vieren had Disney voor 5 maart een evenement georganiseerd in de Exhibition London. Bij dit evenement zouden de studiobazen, bedenkers en veel meer belangrijke gasten aanwezig zijn. Maar met oog op COVID-19 heeft Disney toch besloten om het evenement niet door te laten gaan.
In een bericht geeft Disney aan dat wegens de annulering van media die aanwezig zouden zijn en toenemende zorgen rond internationale reizen, ze heeft besloten om de lanceerevenementen in de Exhibition Londen op donderdag en vrijdag toch te annuleren. De Europese lancering van de streamingdienst zelf gaat wel door, deze wordt via social media en persberichten gepromoot. Journalisten rond het Verenigd Koninkrijk zullen toegang krijgen tot de Disney+ Lounge. De Lounge zal op vrijdag geopend zijn voor vragen en productdemonstraties.