Twitch updatet haar gebruikersnaambeleid

News
zaterdag, 12 februari 2022 om 15:00
twitchf1632316873
Live-streaming gigant Twitch heeft recent in een blog post naar buiten gebracht dat zij haar beleid aangaan passen, dit doet ze omdat ze het belangrijk vindt dat de streamers geen last hebben van gebruikersnamen van anderen. De veranderingen die 1 maart in gaan vind je hier onder.

De fijne details

Het gaat hier specifiek om dingen zoals haat zaaien, iets wat normaliter al niet de bedoeling was. Twitch maakt zich nu wel hard en gaat mensen met een vreemde gebruikers naam toch echt straffen.
Dingen die je niet in je naam wilt hebben zijn:
  • Enige referentie tot seksuele handelingen en of genitaliën. Ook hebben ze liever geen referenties naar lichaamssappen.
  • Referenties naar hard drugs kunnen ook niet meer.
  • Haat zaaien valt al helemaal buiten de smaak. Wees dus lief voor elkaar!
Zodra je een van de bovenstaande wel in je naam hebt zal Twitch beginnen met een lichte schorsing tot je je naam verandert. Als je dan een nieuwe naam maakt die weer een schending maakt op de regels zou deze er uitgepikt moeten worden door de moderatie van de naammaker.
Als je toch haattoespraak in je naam heb krijg je een schorsing voor onbepaalde tijd en zal je met Twitch support in contact moeten komen om dit op te lossen.
Referenties naar dingen zoals: alcohol, wiet en tabak mogen tot nu toe nog wel.

Twitch updatet haar gebruikersnaambeleid

Of deze verandering uit het Twitch Hoofdkantoor komt of die van Amazon is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat dit een stap in de goede richting is naar meer moderatie en een veiligere online ruimte. Deze update komt dan ook vrij laat aangezien Twitch al jaren bezig is om haar platform veiliger te maken. Deze update in het beleid promoot ook creativiteit aangezien een gebruikersnaam toch wel een stukje van je eigen persoon is. Laat die creativiteit dus maar vloeien bij het maken van een nieuwe naam!