Lord of the Rings-fans in paniek vanwege een foutje

News
donderdag, 04 januari 2024 om 12:00
lord of the ringsf1637942842
The Lord of the Rings-films worden nog geregeld massaal bekeken door fans. Door een technisch foutje waren veel fans alleen in paniek geraakt.
De filmreeks die misschien wel het vaakst wordt bekeken in een hele marathon is The Lord of the Rings. En als het even kan, dan ook nog eens de Extended Editions, om er een marathon van 12 uur van te maken. Veel fans in de Verenigde Staten waren dat tijdens de feestdagen van plan, maar toen bleek op Max ineens Return of the King te zijn verdwenen.
Dat zorgde voor de nodige paniek op social media, want was de toekomst voor de overige films in de franchise? Warner Bros. Discovery heeft de laatste tijd al vaker content verwijderd van de streamingdienst, ook al hebben ze daar zelf de rechten voor. Opvallend genoeg kwam de film ook niet voor in de lijst met content die van Max verwijderd zou worden.
Fans kunnen nu in ieder geval opgelucht ademhalen. De geprezen film is namelijk weer op de streamingdienst gezet. Volgens een woordvoerder van Max ging het om een technisch foutje, zo meldt IGN. Het is niet de eerste keer dat het is gebeurd. In december werd The Watchmen per ongeluk al verwijderd.

Terugkeer van fysieke media?

Door het foutje is wel weer de kwetsbaarheid van streamingdiensten blootgelegd. Er gaat al langer een discussie of de diensten nog wel zo waardevol zijn tegenwoordig. Content is over veel verschillende diensten verdeeld, de prijzen blijven maar stijgen en dan wordt ook nog eens originele content gewoon verwijderd.
Het lijkt er daardoor op dat steeds meer mensen teruggrijpen naar fysieke media voor hun favoriete franchises. Ten minste, als er een Blu-ray of DVD voor is, wat voor meerdere moderne series niet eens het geval is.