Indies onder de loep: Bubble Bobble 4, More Dark, FlatLand Vol 1, Brok the InvestiGator

  Op de redactie spelen we naast de grote blockbusters ook regelmatig kleinere games. We laten jullie graag mee genieten van wat wij de laatste tijd (her)ontdekt hebben.

  Bubble Bobble 4 Friends: The Baron is Back

  Bubble Bobble is een klassieke arcade van Taito. Als klein draakje diende je je tegen vijanden te weren door zeepbellen te blazen en de vijanden daar in te vangen, waarna je die bellen met de stekels op je rug kon laten knappen. Datzelfde idee zien we ook terug in deze moderne opvolger, Bubble Bobble 4. Het draakje is wat groter geworden, maar wordt nog steeds geplaagd door vijanden.

  Dit keer is een toverfee-achtige pop de grote kwaadaardige, dus ga je al bubbel-blazend op jacht in een vijftig-tal levels. Bubble Bobble 4 kwam vorig jaar uit voor de Switch, maar heeft nu de overstap gemaakt naar de PlayStation 4. Leuke toevoeging is dat de originele Bubble Bobble ook in de game speelbaar is. Jammer is dat de game nog steeds een exorbitante prijs van 39,99 euro draagt.

  Bubble Bobble 4 Friends is beschikbaar op Switch en Playstation 4.

  More dark

  Het zou zo het scenario van Netflix serie Lucifer kunnen zijn: de duivel gaat op vakantie en zijn dochter neemt de zaken over. Dat loopt uiteraard in het honderd en alle gevangenen ontsnappen. Het is aan jou, een van de duivels van de Hel, om de gevangenen op te sporen en terug te sturen naar hun cel.

  More Dark is in de basis een puzzel-platformer, waarbij je op een tactische manier moet springen, muren op hun plek moet duwen en gevangenen moet zien te bereiken. De puzzels zijn over het algemeen niet heel moeilijk, en voor de trophy/achievement-jagers is dit dus een prima keuze.

  More Dark is beschikbaar op Nintendo Switch, PlayStation 4 and Xbox One.

  Flatland Vol. 1

  Flatland is een rappe platformer in de stijl van VVVVV of Super Meat Boy. De levels zijn opgebouwd uit simpele lijnen met flinke neon-effecten en jij bent een vierkant. That's all. Je enige doel is om een serie schermen door te komen door steeds de gele lijn te bereiken.

  Elk scherm zit vol met puntige objecten, rondrazende blokken of bollen, die allemaal even dodelijk zijn. Voor de trophy-hunters: de game bevat zo'n 100 collectables die ieder een eigen trophy/achievement opleveren. Jazeker, dat zijn dus 100 trophies/achievements!

  Flatland speelt lekker weg, en hoewel het op punten best pittig wordt, is de moeilijkheidsgraad niet zó hoog als bij sommige andere games uit het genre. Dit alles wordt begeleid door een stevige soundtrack die lekker pas houdt met de gameplay op het scherm.

  Flatland Vol. 1 is beschikbaar op Nintendo Switch, Playstation 4 en PC.

  Brok the InvestiGator

  Brok is een beetje vreemde eend in de bijt. Dat is niet alleen door de gameplay, want Brok is immers niet zo makkelijk in één hokje te vangen. Het is deels point-en-click, deels puzzelaar, deels zoekplaatje, deels actie-beat-m-up. Maar, Brok is ook nog niet áf.

  Indie ontwikkelaar Cowcat is nog druk aan het werk om Brok af te maken, maar je kan de game nu toch al checken. Er is namelijk een demo-versie van de game verschenen op GOG en Steam. Niet de hele game, het is immers geen Early Access game, maar de gehele proloog van de game is gratis speelbaar. Een uitstekende manier om er achter te komen of de charmante graphics (met de hand getekend) en gameplay van Brok je aanspreken.

  Brok zal naar verwachting in 2021 verschijnen op PC, Xbox en PlayStation.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.