Twee toffe games gratis in de Epic Store

News
donderdag, 04 april 2024 om 17:00
the outer worlds 1f1571739878
Wekelijks geeft Epic Games gratis games weg. Deze week zijn dat twee toppers die je echt niet wil missen! We gaan de ruimte verkennen in een alternatieve toekomst waarin megacoproraties de macht overgenomen hebben en verre planeten gekoloniseerd hebben. Ook mogen we de dief in ons loslaten als we van schaduw naar schaduw sluipen. Twee topgames dus, die je de hele week nog kan downloaden in de Epic Store!

The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition

The Outer Worlds, niet te verwarren met The Outer Wilds dat ongeveer tegelijkertijd uitkwam, speelt zich af in een verre toekomst. In het verleden, in 1901 om precies te zijn, is de Amerikaanse president William McKinley niet vermoord, wat grote gevolgen gehad heeft. Grote bedrijven zijn daardoor nooit in macht ingeperkt en konden ongelimiteerd groeien. Uiteindelijk leidde dit tot de vorming van mega-bedrijven, die de macht effectief overgenomen hebben van de politiek en buitenaardse werelden zijn gaan koloniseren.
Jij bent een van de kolonisten die naar het planetenstelsel Halcyon gestuurd is. Je wordt gewekt uit je cryoslaap door een gekke professor genaamd Phineas Vernon Welle. Je bent niet de eerste die Halcyon bezoekt, een eerder kolonischip heeft al een van de planeten gekoloniseerd, maar daar gaat het niet bepaald goed mee. Aan jou de taak om de kolonie te redden. Niet alleen van de hondersdood, maar ook uit de greep van de mega-bedrijven! 

Thief

Ook de tweede game die Epic Games weggeeft is een topper. Thief is al wat ouder, maar stond aan de basis van een heuse franchise die inmiddels vier delen beslaat, en zelfs een heel genre. Thief is een sneak-em-up (tegenwoordig beter bekend als een stealth game), nog voordat Assassin's Creed dat genre echt populair maakte.
Je bent een dief (duh), maar niet zomaar één. Je beschikt over magische pijlen, waarmee je bijvoorbeeld lichtbronnen kan doven of mos kan laten groeien. Dat is belangrijk, want je moet gevechten zien te vermijden om zo je doel te bereiken zonder gezien te worden. Daarbij is zowel licht als geluid van levensbelang: als je teveel lawaai maakt, worden de wachters achterdochtig en gaan ze je zoeken en in het donker ben je lastiger te vinden.
Thief werd oorspronkelijk uitgebracht in 2014, maar heeft de tand des tijds uitstekend weerstaan. De sneaky gameplay is uitmuntend en kan soms flink uitdagend zijn. Wie had ooit gedacht dat een dief zijn zo inspannend kon zijn?

Elke week gratis games in de Epic Games Store

In tegenstelling tot veel andere 'gratis' games zijn de wekelijkse gratis games in de Epic Games Store echt gratis. Je hoeft er niets voor te doen, behalve het claimen van de game. Je hebt er geen abonnement voor nodig en hoeft er geen andere aankoop voor te doen!
Eenmaal geclaimed blijft de game voor altijd van jou. Wie regelmatig games in de Epic Games Store claimt heeft zo al honderden gratis games weten te scoren, waaronder Death Stranding, Homeworld Remastered Collection, Fallout New Vegas, Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War, Shadow Tactics - Aiko's Choice, Dishonored en nog veel meer.
Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, Fortnite, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17.00 uur en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.

Populair Nieuws