Tomb Raider-schrijver hoopt dat Lara Croft minder 'daddy issues' heeft

News
maandag, 11 april 2022 om 14:30
tomb raiderf1671180677
Onlangs is bevestigd dat Crystal Dynamics werkt aan een nieuwe Tomb Raider-game. Het is nog vroeg voor de game, dus het verhaal is nog niet bekend. Maar voormalig Tomb Raider-schrijver Rhianna Pratchett heeft wel iets waar ze op hoopt: minder 'daddy issues' voor Lara Croft.
Vorige week werden de BAFTA’s voor games uitgereikt, waarbij ook Rhianna Pratchett aanwezig was. Zij werkte als schrijver aan Tomb Raider en Rise of the Tomb Raider. Tegenover Eurogamer liet ze weten wat ze hoopt te zien in de 'Tomb Raider 4' van Crystal Dynamics.
Pratchett geeft aan het belangrijk te vinden dat Lara in Tomb Raider 4 nog meer haar eigen persoon wordt. Ze hoopt vooral op een Lara Croft met minder daddy issues. Het zou tijd zijn dat Lara Croft zichzelf echt neerzet als zelfverzekerde Tomb Raider:
Pratchett geeft aan die eigenschappen volledig tot uiting te willen zien komen. Ze had het zelf graag geschreven. Maar de Lara Croft die zijn schreef was nog niet op dat punt.

Schrijft Rhianna Pratchett voor Tomb Raider 4?

Hoewel Rhianna Pratchett duidelijk interesse heeft in Tomb Raider en Lara Croft heeft ze ook direct bevestigd niet aan de nieuwe game te werken. Ook aan Shadow of the Tomb Raider, de game die de vorige trilogie afsloot, werkte ze niet mee.
Het is nog onduidelijk wanneer Tomb Raider 4 gaat verschijnen. De game wordt gemaakt in Unreal Engine 5.