Toch niet alle next-gen Xbox Series X games naar Xbox One?

News
vrijdag, 24 juli 2020 om 8:30
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Gisteren was de avond gevuld met grote aankondigingen tijdens de Xbox Games Showcase. Hierbij werden veel games aangekondigd die de komende tijd uit zullen komen. Microsoft lijkt daarbij een belangrijke belofte te verbreken, want niet alle next-gen Xbox Series X games lijken naar de Xbox One te komen.
Microsoft pakte gisteren flink uit met een hele berg aan aankondigingen. Onder andere Halo Infinite en Fable kwamen voorbij. Daarbij belooft Microsoft dat veel van de aangekondigde games direct naar Xbox Game Pass zullen komen. Er is alleen één belofte die verbroken lijkt te gaan worden: Microsoft lijkt de aangekondigde next-gen games niet allemaal naar Xbox One te brengen.
Onlangs nog meldde Phil Spencer aan dat niemand in de eerste jaren verplicht zou zijn om meteen de Xbox Series X in huis te halen. Hij vertelde dat 'iedere speler de nieuwe games van Xbox Game Studios zou moeten kunnen spelen'. Daarom zou Microsoft 'Xbox Game Studios titels, die uitkomen in de komende paar jaar, zoals Halo Infinite, beschikbaar komen én goed te spelen zijn op Xbox Series X en Xbox One'. Ook Matt Booty, hoofd van Xbox Game Studios, maakte in januari al een vergelijkbare belofte. Hij meldde dat alle content van Xbox Game Studios die gedurende de komende paar jaar uitkomen op de hele familie apparaten speelbaar zal zijn, van PC tot Xbox Series X.

Flinke lijst met games zonder Xbox One logo

De aankondigingen van de games tijdens de Xbox Games Showcase tonen alleen iets anders. In de trailers van die games wordt niet overal het Xbox One logo getoond, maar is telkens alleen het Xbox Series X logo en het Windows 10 logo te zien. Zo zagen we bij onder andere The Medium, State of Decay 3, Forza Motorsport 8 en Everwild niet het Xbox One logo voorbij komen. Het lijkt er dus op dat deze games niet op de huidige generatie consoles uitkomen met een uitzondering daar gelaten.

Niet alle next-gen games (meteen) naar Xbox One

Aaron Greenberg, general manager van Xbox Games Marketing, heeft in een tweet laten weten dat de focus van de getoonde first party games op de Xbox Series X. De games worden in eerste instantie voor de next-gen console van Microsoft ontwikkeld. Dit wil volgens Greenberg niet zeggen dat ze niet voor de Xbox One zullen verschijnen. Elke studio mag namelijk volgens Greenberg zelf bepalen wat het beste pad is voor hun games. Of de Xbox One daarbij hoort, is aan elke studio zelf.

Populair Nieuws