Tip: sla nu je PS Vita games op op een Memory Card voordat de Store verdwijnt!

News
woensdag, 24 maart 2021 om 11:30
sony ps vita stopt met productie en luidt het einde in van de handheld 147493f1616488547
Ondanks de hoge leeftijd van de PS Vita komen er nog steeds nieuwe games uit voor het platform. Toch heeft Sony naar verluidt besloten om de PS Vita Store te sluiten, waardoor het verstandig is om nu al je games op te slaan op een Memory Card.
Toen de PlayStation Vita pas net was gelanceerd werd er veelal lacherig gedaan over de handheld console van Sony. Er verschenen namelijk verrassend weinig games voor de Vita en het duurde niet lang voordat het credo ‘PS Vita has no games’ in het leven werd geroepen. Sindsdien zijn er juist wel veel titels voor het platform verschijnen en zelfs negen jaar na dato komen er nog games uit voor de PS Vita.
De makkelijkste manier om aan die titels te komen is via de PlayStation Store, maar Sony heeft nu besloten om de PS Vita en PlayStation 3 Store te sluiten, zo melden verschillende bronnen. Sony zelf heeft nog niks officieel aangekondigd. Eerder werd al de productie van de PS Vita gestopt. Heb je een flinke collectie opgebouwd in de online winkel, dan is het zeer verstandig om nu al je games te downloaden om een Memory Card. Mogelijk is dat in de toekomst namelijk niet meer mogelijk. Je kan alleen niet elke standaard SD-kaart gebruiken, want je hebt een speciale geheugenkaart nodig. Heb je die nog niet, haal die dan snel in huis om je game collectie op de PS Vita te redden.

Waarom stopt Sony met de PS Vita Store?

Dat Sony mogelijk een punt zet achter de PlayStation 3 Store na de lancering van de PlayStation 5 komt voor velen niet als een verrassing. De oude console heeft immers ook al een tijd geen nieuwe games meer gekregen. De mogelijke sluiting van de PS Vita Store komt alleen wel als een verrassing.
De reden hiervoor ligt waarschijnlijk bij het lage aantal verkopen van de handheld. De Vita is maar 16 miljoen keer verkocht, terwijl de PlayStation 4 ter vergelijking 106 miljoen keer over de toonbank is gegaan. Het is voor Sony dus relatief duur om de Store in de lucht te houden, terwijl de sales die kosten waarschijnlijk niet rechtvaardigen.