Cyberpunk 2077 gameplay doet denken aan GTA 5

News
maandag, 10 augustus 2020 om 18:30
cyberpunk 2077 artf1592823238
In de nieuwste Night City Wire over Cyberpunk 2077 heeft CD Projekt RED flink wat nieuwe details bekendgemaakt. Zo zijn de verschillende levenspaden van hoofdpersoon V uitgelicht. Deze doen opvallend genoeg denken aan de drie hoofdpersonen uit GTA 5.
Cyberpunk 2077 heeft drie verschillende levenspaden die je aan het begin van de game kunt kiezen: Streetkid, Nomad, Corporate. Ieder pad zorgt voor een compleet andere start van de game. Zo begin je als Nomad bijvoorbeeld niet eens in Night City. In plaats daarvan start je in de Badlands.
Afhankelijk van het levenspad dat je kiest, ontmoet je ook hele andere personages. De drie levenspaden zijn zo verschillend, dat ze als een compleet andere game lijken. De paden doen namelijk onwijs veel denken aan GTA 5, waarbij je als drie verschillende personages kunt spelen. Frank (een jongen van de straat), Michael (een rijke zakenman) en Trevor (een slobberige bandiet).

Bizarre wapens in Cyberpunk 2077

Naast dat de levenspaden uitgelicht werden, zijn er ook meer details gegeven over de wapens die je in Cyberpunk 2077 kunt gebruiken. Snipers, shotguns, pistolen en nog veel meer komen in allerlei soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld Tech Wapens, maar ook Power Wapens. Tech Weapons kunnen bijvoorbeeld vijanden raken die zich verscholen houden met kogels die dwars door de barricades vliegen.
Natuurlijk heeft de game ook Melee Wapens. Hierbij kun je denken aan zwaarden, maar ook gorilla-armen waarmee je vijanden in elkaar kunt stampen. Deze kun je namelijk via de cybernetische implantaten letterlijk een onderdeel van je lichaam maken. Tevens heeft de game verschillende soorten wapenfabrikanten, iets wat we herkennen in games als Borderlands 3.