TikTok voegt nieuwe optie voor donaties toe

News
zondag, 31 oktober 2021 om 15:00
tiktok 5323005 1920f1600075938
TikTok is een nieuwe functie aan het uitproberen waarmee je jouw favoriete Tiktokkers een bepaald bedrag kunt doneren. Uiteraard zitten hier wel wat haken en ogen aan vast.
Iedereen die motivatie zocht om TikTok influencer te worden, hoeft niet verder te zoeken. Tiktok lanceert namelijk een nieuwe optie die ervoor zorgt dat je geld aan jouw favoriete TikTokker kan doneren. De donatie-knop zal op de pagina van de desbetreffende gebruiker staan, en het geld gaat rechtstreeks naar de ontvanger. Dit betekent dat TikTok geen aandeel van de donatie krijgt, wat bij andere streamingdiensten als Twitch wel het geval is.
TikTok gebruiker Jera Bean legde in twee video’s uit hoe deze donatie optie eruit zal zien. De betaalmanier gaat redelijk snel wanneer alles gekoppeld is. De donatie kan verschillen van 5, 10 of 15 dollar of je kan zelf een bepaald bedrag van minimaal één dollar instellen. Ook is er de optie om anoniem te doneren. Er zitten wel enkele eisen aan vast, zoals een minimaal aantal volgers en een minimale leeftijd van 18 jaar of ouder.

Donaties alleen voor grote TikTokkers

Het account waar je aan wil doneren hoef je niet per se te volgen, de optie kan dus ook gebruikt worden voor kanalen die jij niet volgt. Om deze optie aan jouw account toe te voegen moet je wel redelijk bekend zijn en minimaal 100.000 volgers hebben. Ook moet je een leeftijdsverificatie invullen en akkoord gaan met de voorwaarden.
De optie is nu nog in de testfase, en zal op een gelimiteerde basis uitgeprobeerd worden. We zullen dus nog even moeten wachten totdat de functie voor heel TikTok wordt uitgerold.

Populair Nieuws