'Banner Saga studio werkt aan nieuwe Xbox exclusive'

News
zondag, 31 oktober 2021 om 13:00
142875 the banner saga trilogy nintendo switch screenshot 02f1635521534
De ontwikkelaar achter Banner Saga, Stoic Studio, werkt naar verluidt aan een Xbox exclusive game. De game heeft de codenaam Belfry, maar er is nog weinig over bekend.
Stoic Studio, die bekend is van haar Banner Saga-trilogie, zou naar verluidt werken aan een Xbox exclusive die door Microsoft zelf zal worden uitgegeven. Eerder deze maand werd er in een podcast door Jez Corden van Windows Central al aangekondigd dat het spel de codenaam Belfry heeft, maar verder niks over het project weet.
VGC vertelt dat deze informatie inmiddels als is uitgebreid door journalist Jeff Grubb, die tijdens een Giant Bomb-videoshow beweerde dat Stoic Saga aan het Belfry project zou werken. De game zal een 2D-actiegame zijn met soortgelijke handgeschilderde graphics zoals de Banner Saga games hebben. Grubb beweerde ook dat de kunststijl zal lijken op de film Princess Mononoke van Studio Ghibli en de PlayStation game Dragon's Crown.
Stoic Studio bracht de eerste The Banner Saga uit in 2014 en die game kreeg een vervolg in 2016 en 2018. Sinds het laatste deel van The Banner Saga is het niet bekend waar de ontwikkelaar aan werkt.

Geen bewijs overname Microsoft

Er is geen bewijs dat ontwikkelaar Stoic is overgenomen door Microsoft om deel uit te maken van de Xbox Games Studios. In plaats daarvan lijkt dit op een project dat vergelijkbaar is met de banden die Microsoft heeft met Avalanche Studios voor Contraband of As Dusk Falls van Interior Nights. Beide games worden ondersteund door Microsoft, maar de ontwikkelaars zijn verder wel onafhankelijk.

Populair Nieuws