TikTok test nieuw design dat wel heel erg lijkt op Instagram

News
woensdag, 05 februari 2020 om 11:06
tiktoks moederbedrijf bytedance begint een muziek streaming dienst 151041f1580896447
TikTok is aan het testen met haar gebruikersprofielen. Alleen lijkt het nieuwste ontwerp van deze profielen toch behoorlijk veel op die van Instagram. Met de profielfoto veel meer naar links geschoven en meer opties voor de bio lijkt het nieuwe profiel bijna op die van de concurrent.
Een woordvoerder van TikTok heeft aan The Verge laten weten dat het socialmediaplatform inderdaad bezig is met het testen van een aantal re-designs. Of het concept de uiteindelijke versie wordt is nog niet bekend.
Dit is zeker niet de eerste keer dat Instagram te maken heeft met gekopieerde ideeën. Veel socialmediaplatformen ‘lenen’ ideeën van elkaar. Instagram is hier trouwens geen onbekende in. Het idee van de bekende ‘Instagram Stories’ is namelijk afkomstig van Snapchat. Momenteel is TikTok onwijs populair en blijft het platform groeien. In november heeft de app maar liefst 1.5 miljoen downloads bereikt. Hierdoor belandde TikTok op de derde plek van meest gedownloade non-gaming app in 2019. Dat gaat overigens niet gepaard zonder controverse, want recent is naar buiten gekomen dat het bedrijf slecht omspringt met de veiligheid van haar gebruikers en ook bepaalde bevolkingsgroepen lijkt te discrimineren.